Image and video hosting by TinyPicVurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor, Bir hilal uğruna, ya Rab, ne güneşler batıyor!

27 Nisan 2014 Pazar

Tel Şehriye Çorbası Nasıl Yapılır

Malzemeler:


2 adet domates (Orta Boy)
1 tatlı kaşığı salça
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı margarin
1 çorba kaşığı sıvı yağ
5 bardak su
1 çay bardağı tel şehriye
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı limon
1 tatlı kaşığı nane
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı  pul biber

Yapılışı: 
Öncelikle  sarımsakları minik minik doğra ya da rendele sonra sıvı yağ ve margarini eritip sarımsakları birazcık  öldür.
Sonrasında 2 tane domatesi rendele,salça ve domatesi tencereye boşalt
Domatesler ölünce 5 bardak suyu tencereye boşalt 
(istersen bulyon da kullanabilirsin ama ben sevmiyorum tavuk bulyon kullancaksan bi bardakta az sıcak suyla  bulyonu erit suyuna kat)
Su kaynayınca  şehriyeyi tencereye boşalt ve sürekli karıştır  şehriyeler yapışmasın.
Pişmesine yakın tuz,limon,nane,karabiber ve pul biberi kat yine karıştır.
10 dakika daha kısık ateşte  kaynat kapat.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

(BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]
zhl:)

Tasarım:Sawako Kuronuma