Noragami (anime)

Animelerden dizilere vakit ayıramaz oldum artık ^_^ tumblr'da takılırken giflerini gördügüm anime hoşuma gitti buldum hemencik izleyiverdim 12+2 lik anime öyle sardı ki hepsini bir günde bitiriverdim :) 2014lük anime serisinin inşallah 2. sezonu da olur.Çok komik akıcı ve romantizm başrolde bu animede.Tavsiye ederim.
Hemen tanıtayım ;


Yönetmen: Kotaro Tamura
Senarist:  Deko Akao
Müzik: Taku Iwasaki
Stüdyo: Bones 
Lisans: Funimation
Yayın Kanalı: Tokyo MX , MBS , BS11 , TVA
Yayın Tarihi:  5 Ocak 2014 - 23 Mart 2014
Bölüm sayısı : 12 +2=14

Konu:
Bir gün paspal serseri eşofman giyen bir tanrı dilek aramaktadır.Dileklerden bir tanesi bir çocuk tarafından dilenmiştir.Çocuk kedisini bulmasını diler.Kediyi ararken bir ortaokul ögrencisi olan Hiyori tanrı oldugunu bilmedigi Yato 'yu otobüs çarpacakken kurtarır.Sonuç olarak Hiyori'yi otobüs çarpar ve yarı ölümlü bir insan olur ahiret ve dünya arasında sıkışır.Zamanla vucudunda farklılıklar hissetmeye başlar ve kendini Felaket tanrısı Yato'nun dünyasında bulur.İkisi mücadele ederken Yukine adında bir ruhta Yato'nun yardımcısı olarak onlara katılır ve macera başlar.

Karakterler;
Yato
Felaket (savaş)Tanrısı...Geçmişini bir kenara bırakan tanrı zamanla unutulmuş hiç kimse tarafından dilek dilenmeyen bir tanrı haline gelmiş.Yaşadığı süre boyunca sadece savaşlara katıldıgı için kendine ait bir tapınagı yok.En büyük hayali bir tapınak  yapmak ve  ona inanan insanların  olması.
Yukine
Yato'nun kutsadıgı ruhu  yardımcısı.Yato 'sekki' dedigi zaman bir kılıca dönüşebilen  Yukine dedigi zaman ruha dönüşebilen bilinenin aksine  çok güçlü olan bir yardımcı.Yukine ölmeden evvel sorunları olan bir çocukmuş bunun  hezeyanları öldükten sonrada devam ediyor  ta ki  dersini alana kadar. Zapdedilmesi güç  bir ruh.
Hiyori Iki
Ortaokul son sınıf ögrencisi Hiyori  okulda başarılı arkadaşları ve ailesi tarafından sevilen normal  hayat süren bir ögrenci.Ta ki Yato ile tanışana kadar.Kaza sonucu yarı insan yarı ruh olan uyudugunda ruh haline gelen  uyandıgında insan olabilen bir karakter. Kişiligi animede ön plana çıkıyor.

Tanrılar;
Tenjin
Ulu bir tanrı herkes tarafından sevilen akın akın ona inanan insanlarla dolu fakat  kötü ruhlarla  savaşmak yerine genelde tapınakta kalıyor bu da onu tembel bir tanrı olarak gösteriyor.Karizmatikligiyle biliniyor.Akademisyenlerin tanrısı olarak biliniyor.(işte sınava girenlerin dua ettigi iş için filan dua edilen tanrı)
Kofuku
Lise ögrencisi gibi görünen aslında yaşlı olan bir  tanrı yoksulluk tanrısı.Oldugu yerde hep felaket götüren yoksulluk getiren tanrı her ne kadar yoksulluk getirse de cana yakın ve sevimli.Gücü çok büyük.
Bishamonten
Sokak  tanrısı.Sokakta bulunan kötü ruhlarla savaşıyor.Ülkeyi  kötülükleri yok ederek refaha kavuşturuyor.Donanımlı ve dövüşçü bir tanrı.Yato'nun en büyük düşmanı.
Rabo
Çok esrarengiz  bir tanrı.Yato ile geçmişte  sırt sırta savaşmış felaket tanrısı.500 yıllık uykusundan uyandıktan sonra Yato ile karşı karşıya gelmek ister.Hırslarına düşkün bir tanrı.
Mayu
Tanrılar tarafından sevilen bir  yardımcı önce Yato'nun yardımcısıyken Yato'ya dayanamayıp azad etmesini istedi sonra Tenjin'in tapınagına katıldı.İntihar eden insanları ve tanrıları korumakla  görevli bir yardımcı.
Kazuma
Bence Bishamonten'e aşık :D  Tutkulu ve  baglı bir yardımcı.Bishamonten'in üçüncü gözü.Yato'ya  can borcu var bilgili bir  yardımcı.
Daikoku
Kofuku'nın yardımcısı.Kofuku'ya aşık ve bu yüzden ona karşı korumacı tapınaktan çıksın istemiyor çünkü Kofuku ne kadar sevimli olsa da yoksulluk götüren bir tanrı.Daikoku sert görünen yumuşak kalpli bir yardımcı.
Nora
Tatlı görünümlü sinsi.Yardımcılar arasında en sevilmeyen tiksinç gözle bakılan yardımcı.Sebebi ise ihanet etmeye hazır bir yardımcı.Efendisi varken her an başka bir efendiye gidebilecek bir karakter.Yato'nun eski yardımcısı. Bir çok tanrıya ihanet ederek  zaman geçirmiş fakat ortada kalınca geri Yato'ya dönmek isteyen bir yardımcı.Son efendisi Rabo.



Yorum Gönder

3 Yorumlar

  1. Sevgili Miwako -chi,
    Hakaret ederek beni uyardığın için yorumunu yayınlamıyorum. Fakat uyarın için teşekkür ederim her insan ara sıra hata yapabilir. Diğer yazılarımda bilgi verirken daha dikkat etmeye ve güvenilir bir yazı yazmaya çalışacağım. Yalnız hakaret ederek uyardığın için yazdığım yazıyı düzeltmeyeceğim ve bu şekilde kalacak. İyi akşamlar dilerim, sevgiler.

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)