Ao Haru Ride (anime)

Manga ile başlayıp animeye çevirilen animeden filme çevirilen güzel romantik ve insanın içini ısıtacak bir konuya sahip çizimi harika anime.Güncel olarak takip ettigim anime her bölümünde kalbimi hoplattı.Acayip etkileyici bir aşk hikayesi olan anime beni eritti bitirdi.Gerek konusu gerek çizimi gerek müzikleriyle insanını kalbini fetheden animeyi sizlerle paylaşıyorum...
Ao Haru Ride (アオハライド)


Yönetmen: Ai Yoshimura
Ülke: Japonya
Tür: Romantik,Komedi;Dram
Senarist: Tomoko Konparu
Stüdyo: Production I.G.
Lisans: Sentai Filmworks
Yayın Kanalı : Tokyo MX , MBS , BS11 ,TUT
Yayın Tarihi: 8 Temmuz 2014 -23 Eylül 2014
Bölüm Sayısı: 12+1(ova)=13



Konu:
Yoshioka Futaba'nın, yeni bir lise öğrencisi olarak imajını ve hayatını baştan yaratmak istemesinin birkaç sebebi vardır. Sevimli görünümünden dolayı, ortaokulda kız arkadaşları tarafından dışlanmıştır ve bir yanlış anlaşılma yüzünden, hayatı boyunca hoşlandığı tek erkek olan Tanaka-kun'a aşkını ilan edememiştir.
Şimdi lisede, arkadaşları onu yine kıskanmasın diye, mümkün olduğunca erkeksi görünmeye kararlıdır. Hayatını böyle mutlu mesut bir halde sürdürürken, tekrar Tanaka-kun'la karşılaşır, ama şimdiki adı Mabuchi Kou'dur. Ona, çocukken kendisinin de aynı duyguları beslediğini, ama artık hiçbir şeyin aynı olamayacağını söyler. Futaba, üç yıl önce başlamaya fırsat bile bulamamış aşkını sürdürebilecek midir?


Karakterler;

Futaba Yoshioka


Futaba güzel oldugu için orta okul yıllarında dışlanmış arkadaş sorunu olan bir genç kız.Liseye geçtiginde bunu değiştirmek için aşırı hareketler yaparak arkadaş edinmeye çalışan fakat yinede mutsuz olan bir kız. Ortaokul da bir çocuktan hoşlanır Kou Tanaka fakat Kou'nun aniden ortadan kaybolmasıyla aşkını kalbine gömer ve bir umut her zaman bekler.


Kou Mabuchi


Kou ortaokuldayken bir kızdan hoşlanır adı Futaba. Fakat Futaba 'ya açılacagı gün başına talihsiz olaylar gelir ve yaşadıgı şehirden ayrılmak zorunda kalır. Liseye başladıgında Kou eski yaşadıgı yere döner ve orta okulda hoşlandıgı kızla aynı okulda oldugunu fark eder. 


Touma Kikuchi


Anime de pek fazla gözükmüyor son iki bölüm ortaya çıkıyor fakat manga ve filmde sanırsam çok etken bir karakter hakkında bilgim yok.2. sezon yapılırsa ya da filmi izlersem yorum yaparım.Anladıgım kadarıyla aşk üçgeni var.


Yuuri Makita


Yuuri arkadaşları tarafından sevimli oldugu için dışlanmış yalnız ve saf bir kızdır.Futaba ile aynı liseye gitmektedir.Yuuri'nin tek olması Futaba'ya hep ortaokuldaki günlerini hatırlatmaktadır zamanla Futaba ve Yuuri arkadaş olurlar.


Aya Kominato 


Aya Shuuko Murao'dan hoşlanmaktadır ayrıca zamanla Kou'nun arkadaşı olacaktır aşırı ve saf hareketleri arkadaşlarına düşkünlügüyle karakterini yansıtmaktadır.


Shuuko Murao


Kendi halinde sessiz sakin bir kızdır içten içe yalnızdır. Futaba ve Yuuri'nin zorla hayatına girmesiyle arkadaşları olmuş zamanla ikisine kalbini açmıştır. Ayrıca lisede ögretmen olan Kou'nun abisi Yoichi Tanaka'dan hoşlanmaktadır.

Yoichi Tanaka

Kou'un  abisi ve okudugu lisede ögretmen.Kardeşini zor zamanlarda yalnız bıraktıgı için  pişman ve suçluluk duyuyor kardeşine karşı sevgisi ve düşkünlügü fazla.


Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. bence de cok guzel bır anıme ama cogu kısı mangası daha ıyı demıs ve anımedekı cızımlerın hıc guzel olmadıgını soylemısler ılk ızledıgım anıme oldugundan mı bılmem bana cok guzel gelmıstı bu arada manga ıle anımenın ne farkı var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Manga çizgi roman, anime animasyon arada ki fark mangakaları ayrıysa el olarak çizimleri farklı olmuştur. Bu yüzden öyle diyorlardır. Çoğu zaman çizgi romanı çizenle animasyonu çizen aynı kişiler olmuyor. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)