Karışık Kuru Biber Kavurması Yapılışı

Evde annem harici kuru  yiyen yok bizim ama annem ısrarla kendi sevdigi için  bu kurulardan yapıyor sonra  kalabalık ortamlara  nasip oluyor yemesi  her yıl muhakkak  ya günde ya bir kuran okutuldugunda annemin vazgeçilmesi kuruları ortaya çıkıveriyor.Bende bu annemin gelenegiyse ozaman bunu blogumda paylaşırım dedim.Annem bu yıl  biber kurusunun yanında patlıcan kabak domateste kurutmuştu bu yüzden bloga postu yazarken başlıgı  karışık kuru  olarak  girdim  daha dogrusu isim bulamadım  bir sürü kuru olunca.Her neyse  misafirler gittiginde  kurudan hiç kalmamıştı banada  en sonda olan fotograftaki  borcamı yıkamak düştü.Hatta öyle bir şey ki   tabaga alıp fotograf çekme şansım bile olmadı  hemen bittiyse  tadının güzel oldugunu düşünüyorum .Hemen tarife geçiyorum;


Malzemeler:
50 gram Kuru patlıcan
50 gram Kabak kurusu
50 gram Domates kurusu
250 gram  Yeşil Biber kurusu
1 tencere su

Yapılışı:
Hepsini  güzelce yıkayıp su dolu tencereye koy.
Yumuşayıncaya kadar haşla.
Suyunu iyice süz.
(Bu işlemi 1 gün önceden yaparsanız daha iyi olur.)
1 çay bardağı sıvı  yağda  kavur.
(Kızartır gibi)

Üstü için Domates Sosu:
7,8 tane domates
5,6 diş sarımsak (keyife göre az kullanılabilir)
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:
Sarımsakları minik minik doğra
Yarım çay bardağı sıvı yağda hafif pembeleştir.
 7,8 tane domatesin kabuklarını soy.Küp küp doğra.Üstüne ekle.
(Salça kullanmak isterseniz  3 çorba kaşığı salça)
Domatesler ölmeye başlayınca tuz  ekle.
Hepsini pişir.
Kızartmış oldugumuz  kuruların üzerine dök.
İsteğe göre sade ya da sarımsaklı yogurtla servis et 
Afiyet olsun.

Yorum Gönder

0 Yorumlar