Gugure! Kokkuri-san (Anime)

İzlerken çogumuz aha bu Tomoe lan demişizdir.Kamisama Hajimemashita animesinden sexy haşin bir o kadar karizmatik Tomoe'sini almışlar bu animeye çöpçü hizmetçi olarak çizmişler gibi olmuş.Fakat şu bir gerçek japon hikayelerinde geçen birşeymiş bu tilki hayalet yani tam anlamıyla kopyala yapıştır bir durum yok.Anlatılan hikayelere göre çizildigine göre aynısı olması kaçınılmaz olurdu zaten.Her neyse tam bir ev hanımı olan Kokkuri-san'ı da Tomoe kadar sevebileceginizi düşünüyorum.İlk bölüm biraz Tomoe etkisi yaratıyor ama daha sonraki bölümlerde farklı bir karakter olarak yani Kokkuri-san olarak algılamaya başlıyorsunuz.Çok tatlı bir anime çizimler ve renkler dogru kullanılmış bunun yanında Kohina adlı küçük bir kız var o kadar tatlı ve duygusuz ki insan sevmeden duramıyor.
Bende bu iki animeden sonra  bi tilki hayaleti istiyorum artıkın çok mu zor bir şey bu istek??? Hadi birlikte söyleyelim şu sözleri belki bizde tilki hayaleti görebiliriz. ''kokkuri-san kokkuri-san douka watashi to kekkon shite kudasai'' asdfghjkklşl.Neyse kızın  karakterinden bahsetmeye devam edeyim  aslında hikayede çok bilgili gibi görünen safımsı bir kızı karakter olarak seçmiş mangakar.O yüzdende sevimli bir  şey ortaya çıkmış birde  diger küçüklerin gözleri  yuvarlakken kızın gözlerinin kutu şeklinde olması (dikdörtgen) daha farklı ayırıcı bir özellik yaratmış.12 bölümden oluşan bu tatlı animeyi izlemelisiniz.
Gugure! Kokkuri-san (繰繰れ! コックリさん)

Tür: Komedi , Supernatural
Yönetmen: Yoshimasa Hiraike
Müzik: Hajime Hyakkoku
Stüdyo: TMS Entertainment
Lisans: Sentai Filmworks
Yayın Kanalları:TV Tokyo, TVO, TVA, TSC, TVh,TVQ, AT-X
Yapım Tarihi:2014
Yayın Tarihi: 5 Ekim 2014 - 21 Aralık 2014
Bölümler: 12
Konusu:
Kohina adında küçük bir kız vardır.Bu kız tapınakta tek başına yaşamaktadır bu yüzden kendini zaman içerisinde oyuncak bebek olarak algılamaya başlar.Yalnızdır bu yüzden bir gün inancına göre Kokkuri-san adlı bir tilki hayaleti çagırır.Israrlara dayanamayan Kokkuri-san adlı tilki hayalet dayanamaz kızın çagırdıgı yere gelir ve farkında olmadan küçük kızı korumaya başlar.
Karakterler:
Kohina Ichimatsu
İlköğretim ögrencisi olan Kohina ramen yemeyi çok seven bir çocuktur.Tek başına yaşamını sürmeye çalışıyor.Bir tapınakta yaşayan Kohina bir gün bir fincan ve tekerleme ile Kokkuri-san'ı çagırır ve bütün hayatı değişir.

Kokkuri-san
Japon hikayelerine göre düşük kıdemli bir tilki ruhudur.Bir gün Kohina tarafından ısrarla çagırılır  bu duruma kayıtsız kalamayan  Kokkuri-san   küçük kıza musallat olmak için  yanına gider.Tam musallat olmayı düşünürken  kızın  saglıksız beslendigini ve tek yaşadıgını  fark eder musallat olmak yerine  küçük kızı korumayı amaçlar.

Inugami 
Ugursuzluk getiren bir hayalet köpektir.Bir gün tek başına kalınca kendini sahiplenecek ve ugursuzluk getirecegi bir  aile aramaya başlar.Fakat Kohina dışında kimse onu sahiplenmek istemez hatta insan görünümü yüzünden deli oldugunu düşünürler.Kohina onu yagmurlu bir günde bulur ve sahiplenir.Fakat hayalet köpegin sapkın düşünceleri vardır.

Shigaraki
Eski zamanlar Kokkuri-san ile aynı evi paylaşan Shigaraki bir gün onu bulur.Kokkuri-san ve Kohina'nın yaşadıgı tapınaga gelir. Fakat bir sorun vardır  Shigaraki alkol, kumar,kadın ve insanlarla  alay geçmeyi seven bir karakterdir.Zaman zaman  Kohina'ya hileler yaparak yavaş yavaş  tapınaga yerleşmek isteyecektir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar