Zankyou no Terror (Anime)

Hastayken bol bol izledigim animeler hakkında yazmaya devam ediyorum.İzledigim animelerden biri de bu anime oldu. Güncel yayınlanırken bazı sorunlarımdan dolayı ertelemiştim bu animeyi.Yayınlandıgı dönemde bayagı ses getirmiş çogu anime sever izlemişti.Bana da yeni nasip oldu.İzlememe göre biraz geç yazdım ama olsun geç olsun da güç olmasın değil mi ?Sonunda bu anime hakkında yazabiliyorum buna da şükür.Anime renkleri benim sevdigim tarz bir renklerdi.Karamsar renk şekli yani.Animenin hafif soluksu oluşu o kasvetli havayı hissettirmesi çok hoş olmuştu.Daha evvel yazdıgım yazılarda bu tarz renklerde olan animeleri çok sevdigimi söylemiştim.Bana göre bu renkler animelere farklı bir hava katıyor.Yani olayı tam anlamıyla hissettiren renkler oluyor.Bunun yanında çizimleri çok güzeldi.Konu işleyişi bakımından hızlıydı yavaş bir anime değildi.Her bölüm gerilebileceginiz eyvah o bomba orada patlayacak mı diyebileceginiz bir anime.Psikolojik ve gerilim türünü tam anlamıyla barındıran bir animeydi.Finali beni aglatan nadir animelerden oluşu da ayrı bir yer etti bende.İşin özü bence izlemeniz gereken hoş bir anime.Sürekleyici bir konusu oldugu için sıkılmayacagınız türde bir animedir.
Zankyou no Teroru
 (Terror in Resonance - 残響のテロル )

Yönetmen: Shinichiro Watanabe
Yapımcı: Koji Yamamoto (Şef),Makoto Kimura ,Takamitsu Inoue
Anime Türü : Psikolojik,Gerilim
Bölüm Sayısı : 11
Müzik: Yoko Kanno
Stüdyo: MAPPA
Lisans: Madman Entertainment,Funimation,Anime Limited
Yapım Yılı : 2014
Yayın Kanalı: FNS (Fuji TV (Noitamina))
Yayın Tarihi: 10 Temmuz 2014 -25 Eylül 2014
Konusu: 
Bir gün japonya'nın tokyo şehrinde şok edici saldırılar başlar.Özellikle halka açık yerlerde ve polis teşkilatına yapılan saldırılardır.Saldırının ardında ki isimler aranırken saldırganlar video sitesine videolarını yüklemeye başlarlar.Her videoda ip ucu ve şifreli birer bilmece sorulmaktadır.Her bilmece sonunda zarar görecek bölge ve saldırganların  kimligine bir adım yaklaşılmaktadır.Polis teşkilatı bu bilmeceleri bulup şehrin insanlarını bu saldırıdan koruyabilecekler midir?


Karakterler:
Nine

Dokuz zekası yüksek gelecegi parlak  duran bir gençtir.Gizemli bir  kişiligi vardır tam olarak onu çözebilen kimse yoktur.

Twelve

Oniki  birinci ortagı olan dokuz ile çalışır.Enerjik ,parlak bir kişiligi vardır.İnsanların işlerine karışmayı çok sever.Sadık,güvenilir ve sosyal sezgileri yüksek bir  gençtir.

Mishima Lisa

Okulunda zorbalık gören bir kız ögrencidir.Yalnızdır hiç arkadaşı yoktur bunun yanında annesinin psikolojik sorunları nedeniyle babası tarafından terk edilmiş ve  bu durum üzerine annesi bu durumun acısını Lisa'dan çıkartmaktadır.

Shibazaki Kenjirou

Keskin bir zekaya sahip işinde çok iyi olan bir polis memurudur.

Five

Beş.Amerikan FBI  görevlisi olan bir japon kadındır terör eylemlerinde Shibazaki ve arkadaşlarına yardım etmek için  japonya'ya  dönmüştür.Karizmatik kişiligi ön plana çıkmaktadır.

Kurahashi

Polis teşkilatının başındaki isimdir.Polislerin amiridir.

Hamura


Shibazaki'nin  ortagıdır.Başlarda Shibazaki'ye karşı ön yargılı olsa da zamanla onu tanıyıp anlayacaktır.

Mukasa

Shibazaki'nin arkadaşıdır. Kilolarıyla ilgili problemi olan pervasız  patavatsız oyun  oynamayı seven bir arkadaştır.Ayrıca polis teşkilatı arşivinde çalışıyor.

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. bir şey sormak istiyorum.. neden izlanda? bu konuda bir bilgin var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmiyorum Google'a ''Zankyou no Terror iceland'' yazarak yabancıların analizlerini okuyabilirsin. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)