Life of Pi /Pi'nin Yaşamı (Film)


İzledikten sonra 4 kez daha izledim bu filmi.Herhalde bir daha olsa 5. kezde izlerim bu filmi.Hayatım boyunca izlediğim bütün filmler arasında Titanic'de dahil en etkilendiğim ve her seferinde beni aynı yerlerde aynı tepkileri verdiren ilk ve tek film oldu.Hatta ilk izlediğim günün gecesi rüyamda kesik kesik filmi yaşadım.Sanki ben okyanusta kalmışım gibi bütün gece uğraştım durdum.O kadar etkiledi o kadar kendini sevdirdi film.Ölmeden önce bu filmi izleyin.Bu filmi izlemeyen de ben film izliyorum demesin bence.Farklı bir boyuttan bakarsak filme resmen sanat işlenmişti görüntü yönetmeni kendine hayran bırakıyordu.Öyle açılar bilgisayar ortamında öyle farklı mekanlar yapılmıştı ki insan oturup bu çalışmaya hüngür hüngür ağlamak istiyordu.Her bir sahnesinde kendine biraz daha hayran bırakıyor seni büyülüyordu resmen.Görsellik ve hikaye bakımından kendini aşmıştı.Pi'nin Yaşamı için hayatımın filmi diyebilirim.Her şey o kadar gerçekçi ve kusursuzdu ki hani filminde şu bölümünde şu varmış gibisinden bir eleştiri yapamıyorum.Gerçek bir film izlemek istiyorsanız bu filmi hiç durmadan beklemeden izleyin kuşkusuz sizde en az benim kadar hayran kalacaksınızdır ve hayatın anlamının yaşamak olduğunu fark edeceksinizdir.
Life of Pi (Pi'nin Yaşamı)



Tür:Dram,Aksiyon,Fantastik;Macera
Yönetmen: Ang Lee
Yapımcı: Ang Lee,Gil Netter,David Womark
Senarist: David Magee
Uyarlama: Yann Martel -Life of Pi (2001 Roman)
Müzik: Mychael Danna
Görüntü yönetmeni: Claudio Miranda
Kurgu: Tim Squyres
Stüdyo: Rhythm & Hues,Fox 2000 Pictures
Dağıtıcı: 20th Century Fox
Çıkış tarihi: 28 Aralık 2012  Türkiye,21 Kasım 2012 ABD
Süre: 127 dakika
Ülke: ABD
Dil: İngilizce
Konu: 
Pi 16 yaşında genç bir delikanlıdır.Bütün dinlere inanmayı seçmiş farklı kişiliktedir.Bir gün babası Hindistan'da işlettiği hayvanat bahçesini satarak hayvanlarıyla birlikte  Japon yük gemisiyle Kanada'ya  göç etmeye karar verirler.Okyanusun tam ortasında bir tuhaf olur ve gemi batar.Gemiden sağ kurtulan Pi  bir filikada zebra,sırtlan,orangutan ve  Bengal kaplanıyla  birlikte tek başına  kalır ve günlerce sürecek bir macera başlar.Pi hayata tutunabilecek mi,diğer hayvanlarla   birlikte ilişkisi nasıl olacak bunu izleyeceğiz.

Oyuncular:
Suraj Sharma / Piscine Molitor "Pi" Patel, yaş 16
Irrfan Khan / Pi, yetişkin
Ayush Tandon /Pi, yaş 11/12
Gautam Belur / Pi, yaş 5
Tabu / Gita Patel, Pi'nin annesi
Adil Hussain / Santosh Patel, Pi'nin babası
Gérard Depardieu / Aşçı
Po-Chieh Wang / Tayvanlı denizci
Rafe Spall / Yazar
Shravanthi Sainath / Anandi, Pi'nin gençlik aşkı
Andrea Di Stefano / Rahip
Vibish Sivakumar / Ravi Patel, Pi'nin büyük abisi, yaş 18/19
Mohamed Abbas Khaleeli / Ravi, yaş 15
Ayan Khan / Ravi, yaş 8

Dipnot:  11 dalda aday gösterilmiştir (Akademi ödülleri).

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Bu filmde bende hüngür hüngür ağlamıştım. Hayatımda en etkilendiğim filmdir. Ve çok anlamlı yorumlamışsınız, okurken sizinle aynı duyguları yaşadığımızı düşündüm. Özellikle ‘hayatın anlamının yaşamak olduğunu anlayacaksınız...’ bu sözünüzü çok sevdim:) izleyeli yıllar oldu ama hissettirdikleri dün gibi aklımda. Film-dizi yorumlarınız tam kıvamında bir eleştiri oluyor. Blogunuzda bolca film-dizi eleştirileriniz olduğu için bir film izlemeden önce yorumlamış mısınız diye mutlaka bakıyorum, çoğunlukla yorumlarınız doğru çıkıyor bana göre de:) İyiki bu blog var, teşekkürler ve iyi günler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel düşüncelerin için çook teşekkür ederim, çooook mutlu ettin beni. :)

      Sil
    2. Gitmiş yaşasın tam gönderdiğim sırada internet gitti ardarda sürekli gönder tuşuna basmama rağmen gitmedi sandım o yüzden sormuştum geldi mi yorumum diye:) ben teşekkür ederim sayenizde bir çok güzel dizileri filmleri keşfettim, ve normalde yemek yapan bir insan değilken sırf sizden özendiğim için yemek tarifleri bölümünüzden bakıp acemice de olsa yemek ve tatlı yaptım (yapmaya çalıştım) :)) iyi günler tekrar :)

      Sil
    3. Çoook teşekkür ederim. :)))

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)