49 (Forty Nine) /2013 (Japonya)

-spoiler içermez-
Sanırım Japon olarak izlediğin en iyi fantastik okul dizilerinden biriydi.Çevrilmeye başladığı zamanlar başlamıştım.Shori Sato küçük yaşına rağmen bu dizide oyunculuğu iyi kıvırdı.Sonuçta orta yaşlı bir adamın düşüncelerini,davranışlarını sergilemek zorundaydı ve beklenmeyecek şekilde çok iyi oynamıştı.Dizi de  zaman zaman kısa kısa sıkıldım hani akıcı geçti dersem yalan olur.Ama dizi tam bir japon dizisiydi yani uçlarda bir diziydi.Kurgusu iyiydi.Şöyle bir özümsersek aslında ebeveynlerimiz ne kadar ilgisiz gibi dursa da temelinde bizleri her zaman düşünürler ve bu günün işini yarına bırakma hayata bir kez geliyoruz pişmanlık duymadan bu dünyadan ayrılmalıyız gibi kendimce dersler çıkardım.Vaktiniz varsa izlemelisiniz.Gerçekten eğleneceğinizi düşünüyorum.
49 (Forty Nine- Kırk dokuz)

Tür:Fantastik,Komedi,Dram
Yönetmen: Kyoji Otsuka , Kengo Takimoto ,Ryo Nishimura
Senarist: Shinji Nojima
Kanal: NTV
Bölüm: 11
Yayın Tarihi:5 Ekim - 28 Aralık 2013 
Gün : Cumartesi
Saat:24: 50-01: 20
Süre:23 dakika
Dil: Japonca
Ülke: Japonya
Konu:
Dan içine kapanık asosyal bir lise öğrencisidir.Hiç bir yeteneği yoktur.Okul ve ev arasında mekik dokuyup durur.Bir gün babası bir kaza da ölür.Bunun üzerine babasının ruhu 49 günlüğüne Dan'in vücuduna girer.Dan'in babası çok yetenekli bir adamdır.Doğuştan olan yetenekleri sayesinde Dan'in hayatı tamamen değişir ve macera başlar.

Oyuncular:
Shori Sato 
Yuta Jinguji 
Kentaro Yasui 
Maika Yamamoto 
Masumi Nomura 
Mahiru Konno

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. 49 days i islediniz mi bilmiyorum ama sanırım asya inançlarında 49un bir yeri var zaten 49 daysde de sonlarda budizimde geçtiği söylenmişti. Dediğim gibi sanırım 49 onların inancına göre önemli...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kore'nin ana dini Budizm ve diğer uzak dogu ülkelerininde temelinde var zaten .İnanca göre öldükten sonra ruh 49 gün boyunca Dünya'da dolaşır Dünyavi işleri bittikten sonra 49. günün sonunda ruhu artık tamamen ayrılırmış.Aslında bu bizim kültürümüze yakın şöyle ki bizde de ruh değil ama beden çürümesi var bu bizde 7si,40,ı,52 si olarak ayrılıyor.52sinde sanırım beden tamamen çürümeye başlıyor bizde bu yüzden ruhun hissedeceğini düşünerek bir nebze rahatlaması için mevlid yapıyoruz ya.Bu da onun tarzı bir inanç galiba bunlardaki de.Tam emin değilimde mantıken bu mantıkla hareket ettiklerini düşünüyorum.

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)