Bir Tren Yolu Sorunu:Ölüme Davetiye

Benim tren yolunun karşısında oturduğumu artık sağır sultan bile duydu sanırım.Bu gün,sürekli kafama takılan bir konudan bahsetmek istiyorum.Gerçi iki tane konu var bu tren yoluyla ilgili ama önce ilki hakkında biraz yazmak istiyorum.Şuan bulunduğum semte yaklaşık 10-12 yıl önce taşındım.Bu 10-12 yıllık yaşamda bu gözler neler gördü,bu kulaklar neler işitti tahmin bile edemezsiniz.Konu şu ki iki tane semtin tam arasından tren geçiyor yani burası x semtken karşı tarafı y semt oluyor.İnsanlar köprü altına kadar gitmek yerine tren yolunun parmaklarına tırmanıp karşıya öyle geçiyorlar.Bu cinsiyet ya da yaşla sınırlı değil.Koca koca teyzeler,koca koca amcalar,küçük küçük çocuklarda bu yöntemi yapıyorlar.Haliyle bir çok kişinin mezarı oluyor bu tren yolu.Bazen o bedenin ilk parçalanmasında ki kemik sesini bile duyabiliyorsunuz.Özellikle yaz günü bu olay gerçekleşiyorsa bildiğiniz acı acı o ses kalbinize kadar işliyor.Duymasak bile,olayı duyduğumuzda yüreğimiz dayanmıyor.Bu çok ürpertici bir konu ve bütün semt bunu biliyor,bile bile hala bu yöntemi kullanıyorlar.Bazen gazete haberlerine çıkıyor olan olaylar,bazen hiç duyulmuyor ama olayın olduğu semtte yaşıyorsanız duymamanızın imkanı yok.Devlet bunun için adım başı uyarı tabelası koyuyor.Demirleri,dikenli telleri ve tren yolu duvarlarını yükseltiyor.Fakat;bizim Türk insanının azmi karşısında hiç bir şey engel olamıyor.Hatta öyle ki ben bu yazıyı yazarken bir kaç çocuk tam uyarı tabelasının üzerinden tren yoluna atlamaya çalışıyorlar.Bu bence bütün tren yolu olan semtlerin sorunu,tek bizim buraya özel bir durum değil.Bile bile canımızı hiçe sayıyoruz ve ben buna anlam veremiyorum.Keşke biraz daha duyarlı,bilinçli olabilsek.Soruya gelirsek;merak ettiğim konu şu:
Üşengeçliklerimiz ya da sabırsızlığımız neden hayatımızın önüne geçiyor?Gerçekten bu ülkede insan hayatı bu kadar basit,bu kadar ucuz mu?

Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. İnsanların sırf üşendiği için hayatlarını kaybetmeleri çok saçma geliyor. O kadar dikenli teli aşmaya, ölüm tehlikesini onları üşendirmiyor da yürümek üşendiriyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da çok saçma geliyor.Maalesef ki öyle... :(

      Sil
  2. Bizim toplumumuzda maalesef böyle durumlar çok yaşanıyor. Bence, insanların kendilerine saygıları yok. Uygun yollar dururken, hayatlarını hiçe sayarak tellerden geçmelerini anlamak mümkün değil. Allah akıl fikir versin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar güzel, isabetli yazmışsınız ki bu sözlerin üzerine söz yazamadım.Evet,ALLAH akıl fikir versin. :3

      Sil
  3. Bizim ülkede çogu insan kendine deger bile vermiyor.
    Verseler şunları yapmamaları lazım degil mi?
    Sen kendini düşünmez dikkat etmezsen seni bir başkası niye düşünsün.

    Allah herkese.bol bol akıl fikir versin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet,bir başkası neden onu düşünsün ama öyle olmuyor bir şey olduğu zaman direk olarak ya devlete suç atılıyor ya da makiniste benim kızdığımda o.Göz göre göre sen tren yoluna çık sonra son sürat gelen trenin durmasını bekle.Akıl var mantık var ama maalesef bazıları hiç kullanmaya zahmet etmiyorlar. Zahmet etmedikleri içinde çoğu evin ocağı sönüp,çoğu ailenin yüreğine ateş düşecek gibi duruyor.Amin.~~

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)