Moon River/2015 (Tayvan)

-spoiler içermez-
Ben çok çok nadir öneriye göre izlerim.Bu dizide benim öneri ile başladığım nadir dizilerden biri oldu.İlk başladığı günden itibaren uyarlama olmadığı halde Boys Over Flowers yani
Hana Yori Dango'ya benzediği düşüncesine kapıldım.Konu farklılaşsa da kemik olarak dizi benziyor diyebilirim.Fakat işleyiş konusunda farklı olduğu için bambaşka bir dizi izliyormuş hissine kapılıyorsunuz.Eh!Bu da haliyle diziyi akıcı hale getiriyor.Dizide ki oyuncuları ilk defa izlediğim halde hepsini sanki daha evvel izlemişim gibi benimsedim.Dizide en çok hoşuma giden karakter başrol erkeğin karakteri oldu.Adamın sempatik bir duruşu ve mimikleri vardı,bu da beni ister istemez kendine çekti.



Sinir olduğum karakter de ikinci başrol kız oldu.Kızın tipinden mi desem,karakterinden mi pek bir ısınamadım.Onun harici dizi genel olarak çok iyiydi.Özellikle başrol olan kızın diğer oyunculardan büyük olduğunu öğrenince  şok geçirdim yazabilirim.Dizide sıkıldığım ya da gözüme batan hiç bir dakikası olmadı.Şuanda da keşfedenler genel olarak diziyi çok beğeniyorlar.Bence  bu diziyi izlemelisiniz.
Moon River
( 明若曉溪, Ming Ruo Xiao Xi ,Rio Luna)
Tür:Okul,Romantik,Komedi
Senaryo: Ming Ruo Xiao Xi
Yazar:Ming Xiao Xi
Yönetmen:Wu Jianxin
Yapım:Comic Productions Co. ,Ltd
Yapımcı:Zhejiang Huace Ltd
Yapım yılı:2015
Kanal:GTV
Gün:Pazartesi,Perşembe
Saat:20:00
Bölüm Sayısı:30
Yayın Tarihi:28 Ağustos-29 Ekim
Konu:
Xiao Xi onurlu ve dövüş sanatlarını geleneksel iş haline getirmiş bir ailenin kızıdır. Bir gün yaşadığı Phoenix köyünden iyi bir üniversiteye transfer olur.Xiao Xi 'nin dersleri iyi olmamasına rağmen Kung Fu dövüş sanatlarında başarısından dolayı bu okula kabul olur.Okulun ilk günü Xiao Xi okulun Elitler kulübüne bulaşarak hayatının en büyük hatasını yapar.Artık Xiao Xi derslerinin yanı sıra Elitler Birliğiyle de uğraşmak zorundadır.
Oyuncular:
Pets Tseng Ming Xiao Xi 
Lin Zi Hong  Mu Liu Bing 
Luo Xuan Ming (Mu Liu Bing çocukluk)
Evan Ma  Feng Jian Che 
Xu Kai Pin  Dong Hao Nan 
Bernice Tsai  Dong Hao Xue 
Cao Xi Yue  Tie Sha Xing 
Hu Huan Wein Rui Xi 
Wang Wei Min Rong

Yorum Gönder

12 Yorumlar

  1. ismi görünce aklıma ilk "to the moon" oyunu geldi.onda da river adlı bir hatun vardı; "acaba tayvan'lar diziye mi çevirmiş" düşüncesi aklıma geldi. sonra baktım konunun bizim river ile john ikilisi arasında bir bağlantısı yok.
    listeye aldım. seyredeceğim. ^^ romantizmi tek başına izlemezdim ama yanına komedide eklenince vazgeçilmezlerim arasına giriyor. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kore dizisi olan Boys Over Flowers dizisini andırıyor dizi.Oyun nasıl bilmiyorum merak ettim şimdi. Bu dizi çok komik. :D

      Sil
  2. bu dizi tamamlanmışmı acaba tamamlandıysa Türkçe çevirisini nerden bulabilirim 8.bölüme kadar Türkçe çevirisi var sadece..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şuan sadece 1 site çeviriyor oda tayvan drama. Google'a ''tayvandrama'' yazarsan çevirisini rahatlıkla bulabilirsin. :3

      Sil
  3. bana sakura kiss i anımsattı (japon animesi)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlemediğim için bilemeyeceğim. Doğrudur. :)

      Sil
  4. Afişteki resim acaba cami mi yani kesin cami ☺️ Hem de Ayasofya'ya benziyor. Diziyle mantığı ne ki ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Ayasofya müzesi. Bu afişin bir sürü arka planı var. Başka ülkelerinde turistik simgeleri kullanılmış. Bizim de en bilinen simgemiz Ayasofya olduğu için Ayasofya 'yı kullanmışlar. Yani özel bir anlamı yok afişin. :)

      Sil
  5. Dizinin girişindeki şarkının ismini biliyorsanız söylermisiniz:)

    YanıtlaSil
  6. Afişte neden ayasofya var yani bu afiş gerçek mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiş gerçek. Bu afişten arkaplan değişik bir kaç tane var. Ülkelerin turizmde en çok tanındığı yerleri arkaplan olarak kullanmışlar.

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)