Rüzgarın Kalbi (Dizi)

Tanıtım fragmanlarıyla dikkat çeken Rüzgarın Kalbi sonunda başladı. Beklediğime değdi mi diye sorarsanız, bir kaç mantık hatası harici evet beklediğime değdi. İlk bölümün hatırına o mantık hatalarına pek takılmadım. Mesela taksi ile İstanbul'dan Foça'ya Rüzgar'ın gitmesi, para vermemesi, adamla ilk dakikada kanka olup adam gönül rahatlığı ile Rüzgar'a evinin anahtarını vermesi ve Rüzgar'ı yoldan aldığı halde Foça'da ki evinin anahtarının yanında olması gibi hatalar vardı. Bu hataları görmezsem dizi gerçekten güzel bir şekilde başladı. Konusu biraz klişe olsa bile sıkıcı değildi, hatta gönül rahatlığı ile süper bile yazabilirim.. Bana göre oyuncular diziyi iyi götürecek gibi geliyor. İşleyiş yönünden olaylar hızlı geçtiği için akıcı şekilde devam etti. Fakat daha sonrasında yavaşlar mı emin olamadım. Burak Serdar Şanal için başladığım bu dizi de Deniz Baysal'da çok hoşuma gitti. İki oyuncu da role uymuştu. Ben tam olarak uyumlarını sevemedim. Belki ilk bölüm olduğundan pek bir kimya yakalayamadım. Fakat iki oyuncu da tek başlarına çok iyi oyunculuk sergilemişlerdi. Dizi de özellikle öne çıkan hiç bir oyuncu yoktu. Keza pot duran bir oyuncu da olduğunu düşünmüyorum. Sadece Mehmetcan Mincinozlu'yu pek sevmem, umarım bu dizide pek ön planda olmaz. Şu an için dizi bende merak uyandırdığı için izlemeyi düşünüyorum. Dizinin reytingleri iyi olursa ve konusu sapıtmazsa önü açık görünüyor. 
Bence sizlerde bir şans verin, hiç bir şey kaybetmezsiniz.

Dizi reytinglerde yayın zamanı 1. sırada, tekrarı ise 4. sırada tamamladı.
Rüzgarın Kalbi
Tür: Romantik, Dram
Yönetmen: Filiz Gülmez Pakman
Senarist: Özge Efendioğlu
Yapımcı: Erol Demir
Genel Koordinatör: Dilek Yorulmaz
Yapım: Filmevi Yapım
Müzik: Uğur Akyürek, Ufuk Türk, Çağlar Haznedaroğlu
Kanal: FOX 
Günü: Cumartesi
Saati: 20.00
Başlangıç Tarihi: 20 Ağustos 2016
Konu:
Rüzgar nişanlısı ile evlilik hazırlığı yapan bir genç adamdır. Bir gün nişanlısı ile yürürken bir kaza olur ve nişanlısı ölür. Bunun üzerine Rüzgar İstanbul'u terk ederek Bosna'ya kaçar. 2 yıl Bosna'da kaldıktan sonra ailesi tarafından bulunur ve tekrar İstanbul'a getirilir. Rüzgar, nişanlısı ile anılarını unutamadığı için tekrar evden kaçar ve kendini İzmir Foça'da bir dağ evinde bulur. Zeynep ise, çocukluk aşkı ile evlilik hazırlığı yapan bir kızdır. Zeynep, çok neşeli ve yaşam enerjisi yüksek olmasına rağmen çocukluğundan bu yana kalp rahatsızlığı vardır. Bir gün nişanlısı bir kız ile birlikte olur. Zeynep bu birlikteliği bir şekilde öğrenince, kalp kırıklıkları ile İzmir Foça'ya gider. Foça'nın dağlık alanında hem arabası bozulan, hemde rahatsızlanan Zeynep, bir şekilde Rüzgar'ın olduğu yere kadar yürür ve Rüzgar ile yolları kesişir. Bu iki kişinin yaşadığı kalp kırıklıkları birbirlerine ilaç olabilecek midir?
Oyuncular:
Burak Serdar Şanal 
Deniz Baysal
Cezmi Baskın
Ahmet Saraçoğlu
Başak Daşman
Batuhan Begimgil
Funda Şirinkal
Ebru Aykaç
Turgut Tunçalp
Müge Akyamaç
Mehmetcan Mincinozlu
Seçil Buket Akıncı
Özlem Mahmutoğlu
Zeynep Elçin
Erdi Bolat
Doğu Alpan
Mert Asker

Yorum Gönder

17 Yorumlar

  1. Aslında konusu güzel :) fakat hüzün verici :( Umarım reyting kurbanı olmadan bölümler ilerler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet daha çok dram ağırlıklı ilerleyecek gibi geldi. Umarım olmaz ilk bölüm reytingleri 1. sırada tamamladı. Tamamen kış dizileri başlayınca karşısında daha güçlü bir dram dizisi gelince değişir mi bilmiyorum ama şu an için çok iyi bir başlangıç yaptı. :)

      Sil
  2. Hiç beklemediğim bir diziydi birden fragman beliriverdi televizyonda :) İzlemedim ama belki izlerim ^^

    YanıtlaSil
  3. Dizinin fragmanını görünce sabırsızlıkla diziyi bende beklemeye başlamıştım. Dün akşam diziyi izlediğimde beklediğime değdi diyorum. 1. bölüm işleyişi gerçekten de baya hızlı ilerlediler sanki "1. bölümden sonra dizi yayından kalkarsa seyircinin aklında soru işareti kalmasın." der gibiydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakalım nasıl ilerleyecek. Kalkacağını sanmıyorum reytingler böyle giderse FOX baş tacı yapar gibi geliyor. :)

      Sil
  4. Bu dizi bi kore uyarlaması değil mi yani? Çok şaşkınım konusu tam öyle gibiydi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Summer Scent adlı Kore dizisine benziyor evet. Artık Kore dizisi uyarlaması çok olduğu için yazılarımda bahsetmeme kararı aldım. Çünkü Kore fanları bu konunun suyunu çıkarıyorlar. Yazdığım an yorum kurallarımın dışında yorumlar yapıyorlar. Yayınlamadığım zaman ise sosyal hesaplarımdan sorun yaşıyorum. Hem artık neredeyse her dizi Kore'den gibi bir şey. Kore dizi uyarlamalarına alışmalı ve bunu kabullenmeliyiz. :)

      Sil
    2. summer scent deyilde daha cok Falling for innocence dizisinin aynisi.. sadece o dizide kizin sevgilisinin kalbini baska birisine takiyolar buda tam tersi....tamam haklisinizda ama gercekten uzucu..Eskiden burda yani Azerbaycanda Turk dizilerini nasil izlerdik simdi ilk bolumlerde diyoruz yinemi KOreden calinti ya,,no309..seviyor sevmiyor.yuksek sosyete simdide bu

      Sil
    3. Yazdığın dizi tür olarak Romantik komedi benim bahsettigim dizi romantik melodram ve konusunu sana kopyalıyorum.
      (Kaynak koreafans :
      Özet

      Shim Hae-won, kalp yetmezligi olan ve bu yüzden kalp nakli geçiren yasam dolu bir genç kizdir. Çocuklugundan beri birlikte büyüdükleri Park Jung-jae ile bir nevi sevgili iliskileri vardir. Park Jung-jae’nin Jung-ah isminde bir de kiz kardesi vardir.

      Yoo Min-woo ise sevdigini bir trafik kazasinda kaybetmis ve bunun üzerine olanlari unutmaak için Paris’e gitmistir. 3 yil Paris’te kalmasina ragmen acisini unutamaz ve Kore’ye geri döner. Tesadüfler sonucu Hae-won ile karsilasir ve yillar sonra yüregi bir farkli atmaya baslar. Bir süre sonra bu ikili arasinda tabiri caizse yasak ask dogar ve acilarla dolu bir süreç baslar. Bu arada, Park Jung-ah da Min-woo’ya asiktir.

      Endless Love serisinin 3. dizisi olan Summer Scent, izleyenlerin kalbinde derin bir yer etmis ve gerçek aski izleyicilerine en derinden hissettirmeyi basarmis bir yapimdir.)
      Biz ona çalıntı demek yerine uyarlama ve ya,esinlenme demeliyiz. ''Türk dizilerine uyarlanan Kore dizileri'' postuma göz atmalısın. :)

      Sil
    4. Sahile suleymanlı madem beğenmiyorsunuz dizileri bir zahmet siz çekin o zaman.Gelip burda bizim dizilerimize çalıntı demeye hakkınız yok ki bu diziler çekilirken zaten izin alınıyor ve kendi ülkemize göre uyarlanıyor.
      Kaldıki sadece 3-4 dizimiz böyleyken bunu her dizilerimize bağlamanız gerçekten komik.
      Sonuçta korelilerinde çinden tayvandan japonyadan uyarladıkları diziler var.Üstelik bunlar popüler olmuş diziler.
      Ülkelerin birbirinden dizilerinin konularını alması ve uyarlaması tüm dünya ülkelerinde vardır.Amerika bile bizim konularımızı alır.Doğru düzgün araştırmadan yanlış ithamlarda bulunmayın lütfen.

      Sil
  5. bu diziyi merak etmıştım ama ızleyemeyince hevesim kaçtı geri :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olsun tekrarı veriliyor nasıl olsa denk gelir izlersin hevesin kaçmasın. :D

      Sil
  6. Dizi izlemem genwlde ama.bunu izlesim konusu ilgimi cekti oyuncu kadrosuda iyi...

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)