Wazir (Film)

Amitabh Bachchan hayranı olarak hemen alt yazısı çıkar çıkmaz izlemiştim. Fakat yazması ancak bu güne nasip oldu. Film o kadar güzeldi ki hakkında tam olarak nasıl yazacağımı bilemiyorum. Hani kelimelerle anlatılmaz izlemeniz lazım denir ya onun gibi bir düşüncedeyim. Ne kadar yazsam da izlemediğiniz sürece sanki o duyguyu yazıma yansıtamayacağım gibi geliyor. Film beni ters köşe yapan filmlerden biri oldu. Filmin kurgusu, işleyişi, oyunculuklar göz dolduruyordu. Sağlam bir film olmasının yanı sıra ders niyetinde küçük küçük sahneleri de barındırıyordu. Amitabh Bachchan benim için olağan üstü bir oyuncu. ALLAH uzun ömürler versin yaşına rağmen bir izleyici olarak ben hızına yetişemiyorum. Umarım da uzun yıllar hızına yetişemem. Aynı şekilde Farhan Akhtar'ı da çok severim ve oyunculuğunu çok beğenirim. Bu iki kıymetli oyuncunun aynı filmde buluşmasından ortaya enfes bir iş çıkmış. Filmde dikkatimi çeken bir oyuncu vardı, Aditi Rao Hydari. Benim için filmin kahramanı Amitabh Bachchan'dı ama yine de Aditi Rao Hydari öne çıktı ve rolünde iyi iş çıkardı. Mimikleri, bakışları izleyiciye duyguyu iyi geçiriyordu. Kısacası film, akıcı, güzel, ilerledikçe yükselen bir filmdi.  Bence bu filmi çok geçmeden izleyin. Hatta ölmeden önce izlenilecek filmler listenizde ilk sıralara koyun. Şiddetle tavsiyedir. 
Wazir (Vizier, Vezir)

Tür: Aksiyon, Gizem, Suç, Polisiye, Dram, Gerilim
Yönetmen: Bejoy Nambiar
Yapımcı: Vidhu Vinod Chopra
Senaryo: Vidhu Vinod Chopra, Abhijat Joshi
Diyalog: Abhijeet Deshpande
Ek diyalog: Gazal Dhaliwal
Sinematografi: Sanu Varghese
Üretim şirketi: Vinod Chopra Productions
Dağıtımcı: Reliance Entertainment
Ülke: Hindistan
Dil: Hintçe
Süresi: 104 dakika
Yayın tarihi: 8 Ocak 2016
Konu:
Daanish Ali ve Ruhana Ali birbirlerini severek evlenmiş, bir çocuklu mutlu bir ailedir. Ruhana Ali dansçı, Daanish Ali ise bir polistir. Bir gün Ruhana Ali'nin gösterisi için gösteri alanına giderlerken Daanish Ali küçük kızını unutarak, tutku duyduğu mesleğinin duygularıyla gördüğü suçluyu takip etmeye başlar. Takip sonucunda çatışma çıkar ve bu çatışmada kızını kaybeder. Daanish Ali'nin artık tüm hayatı tepetaklak olmuştur. Bir gün tam pes etmişken karşısına bacakları olmayan engelli bir adam çıkar. Bu adamın adı Pandit Omkar Nath Dhar'dır ve dolaylı yoldan kızıyla bağlantılıdır. Daanish Ali bu gizemli adamla zaman içerisinde arkadaş olur ve neredeyse her gün satranç oynamaya başlarlar. Satranç ile birlikte hem Pandit Omkar Nath Dhar'ın gizemi, hem de kızının katili ortaya çıkacaktır.
 Oyuncular: 
Amitabh Bachchan / Pandit Omkar Nath Dhar
Farhan Akhtar / Daanish Ali
Aditi Rao Hydari / Ruhana Ali
Manav Kaul / Yazaad Qureshi
Neil Nitin Mukesh / Wazir
John Abraham / SP
Prakash Belawadi / DCP
Anjum Sharma / Sartaj Singh
Nassir Quazi / Rameez
Murali Sharma / Mahesh
Nishigandha Wad / Ruhana'nın annesi 
Seema Bhargava / Pammi
Avtar Gill / G.B. Komiser
Mazel Vyas  / Ruhi
Gargi Patel / Bakıcı

Yorum Gönder

10 Yorumlar

  1. bende çok severim o adamı ve oyunculuğunu:)
    o zaman izleyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlemelisin, film bana göre çok güzeldi. :)

      Sil
  2. Çok merak ediyorum bu filmi. Hem beylerin kalitesine güveniyorum hem de başrol bayan çok asil bir izlenim veriyor resimlerinde. Karakteri nasıldır belli olmaz gerçi 😅

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karakterini bende bilmem ama kadın güzel oynamıştı. Beyler beni benden alıyor zaten ama Amitabh Bachchan'a yetişemiyorum sanırım genç bir oyuncunun hayranı olmalıydım. :D

      Sil
    2. Haha amitabhji gençlerden daha çalışkan. Gençler 1,5 senede anca film çeksinler, biz o filmi beklerken ağaç olalım nu da zor iş :)

      Filmi izledim. Çok iyiydi, bu kadarını beklemiyordum. Sonunda sürprize iyi şaşırdım. İsmine layık bir finaldi

      Sil
    3. Kesinlikle ismine layık bir filmdi. Amitabh'ın Pink filmi var 2016 yapım onun çevirisini bekliyorum. Hatta bu film için hintfilmiizle sitesine gün aşırı giriyorum desem yeri. Fakat maalesef hala tık yok filmde, çeviri olayı uzun sürüyor sanırım ingilizce alt yazı geç geliyor. Demek istediğim gençler 1,5 senede bir çekiyorlar da benim adam sürekli çekse de ben bir filmi için bir o kadar yine bekliyorum değişen olmuyor. Eğer vaktin varsa izlemediysen Te3n filmini de öneririm. :)

      Sil
    4. Wazirin peşine indirip izlemeye başlamıştım te3n i. O filmde de torunu öldürülmüş dede rolünde görünce bıraktım. Peşpeşe sarmadi ama biraz vakit geçince tekrar bakmayı düşünüyorum inşallah.

      Sil
    5. Art arda tabii sarmaz ama o filmde çok güzel. En azından ben severek izlemiştim. İnşallah diyelim o zaman. :D

      Sil
  3. Tatilde izlemek için indiricektim ama bulamamıştım , tamda unutmuştum bu filmi , izliyecek birşeyim de yok hemen gidip izlemeyi dşünüyorum .

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)