Yılın İlk Yazısı

31 Aralık'tan bu yana bu yazıyı yazdım sildim, yazdım sildim, bir türlü oluşturamadım. Beşinci defa bu yazıyı baştan alıyorum, umarım bu sefer becerebilirim. 2016 o kadar karışık duygularla geçti ki bu yazıyı bu yıl yazmak o kadar zor oldu. Kesinlikle yazarken tıkanma yaşamıyorum ama 2016 yılını nasıl anlatacağımı da bilmiyorum. Çok garip olumsuz bir yıl yaşadım. 2016'nın ilk yarısı ailevi sorunlarım oldu. Bilirsiniz akraba ilişkileri her zaman iyi olmayabilir. Fakat bizim ilişkiler artık tamamen koptu. Sinek küçüktü ama mide bulandırdı. Sağlıkları iyi olsun, kazançları bol olsun, aile huzurları mükemmel olsun ama ailemden uzak dursunlar. 
İlk yarısı ilişki konularıyla geçerken ikinci yarısı daha beter oldu. Yazın başında misafirlerle uğraşırken yazın ortasında devletimizi, milletimizi, topraklarımızı ilgilendiren olaylar oldu. Ankara'nın merkezinde oturduğum için meclis, askeriye gibi yerlere yakın olduğun için hiçte hoş olmayan hayatımın ikinci uzun ve zor gecesini yaşamak zorunda kaldım. Hayatım boyunca unutamayacağım ilerde çocuklarıma, torunlarıma anlatabileceğim can sıkıcı bir anıya sahip oldum. Bu gün 2017 yılındayız  ve ben hala uçak geçtiği zaman tedirgin oluyorum. Ben 26 yaşında kocaman kız bu kadar etkilendiysem çocuklar nasıl etkilenmiştir siz düşünün. Neyse ALLAH bir daha yaşatmasın. Zaten o geceden sonra daha çok şehit verdik daha zor bir döneme girdik ülke olarak ve hala da o zor dönemi yaşıyoruz. ALLAH daha kötüsünü göstermesin. Bir an evvel refaha ermeyi nasip etsin.
Bu olayların ardından 1, 1.5 ay süren tren yolu inşaatı başladı. Şimdi devam ediyor ama sokağın biraz daha üstüne geçtiler. Gerçekten o dönem iş makinası ve kaya sesleri çok rahatsız ediciydi. Tabii ki toz, inşaat pisliği de kurak sıcaklıkta hiç çekilir gibi değildi. Seslerin bitmesi için gün sayarken kombi bozuldu. Bacalı kombiler kalktığı için artık pek sağlıklı bulmadı tamirciler ve hermetik kombi almak zorunda kaldık. (Bu arada bacalı olan kombileri iptal ediyorlar.  Bir gün kontrol için kapınızda birilerini bulursanız gazsız kalabilirsiniz haberiniz olsun.) Fakat evin durumuna göre mutfağın duvarının kırılması lazımdı. Müteahhit garip yamuk saçma bir bina yaptığı için bunun çözümü yoktu. Mecburen balkonu kapattırmak ve duvarı kırdırmak zorunda kaldık. Ardından banyoda sorun çıktı. Hani sorunlar üst üste gelir ya bir geldim mi, aynı o durumu yaşadık. Bu seferde küveti kırdırıp duşa kabin yaptırmak zorunda kaldık. Yanlış anlamayın bunları yaptırırken beş kuruş para yok borçla yaptırıyoruz. Her şey bitti zor ve bol ağlamalı dönemden çıktık derken bu sefer kombinin baca eğimi problemli çıktı. Evi boyattık, her şey çok iyi oldu ve kirişin tekrar kırılması lazım dediler. Tekrar o kırıldı ve şu an kirişin yapılmasını bekliyoruz. Zaten gündem ülkenin durumu canımızı çok sıkarken birde günlük hayatımız çok zor geçti. Yine de her dakika Rabbime şükür ediyorum daha büyük sorunlar, acılar yaşayabilirdik. Herkesin sorunu kendine göre büyüktür ya benim sorunumda kendime göre büyüktü. 
 2016'da hiç mi güzel günün yoktu diye sorarsanız. Elbette vardı ama 1 gün mutluysam 3 gün ağladım. Artık gün sonunda bu günü de canımız yanmadan kurtardık hadi yine iyiyiz modun da bitirdik. 
Umarım 2017 daha ilk saatinden ülkemiz için sorunlu başlasa da bir tık daha iyi olur diye umuyorum. En azından hayatımızda bir şeylerin normale dönmesini diliyorum. İnşallah bu yıl umduğumuz, umut ettiğimiz şeylerin karşılığını verir. Umarım bu yıl mutlu olabiliriz. Tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun. Tüm ölen vatandaşlarımıza ALLAH'tan rahmet, ailelerine sabır dilerim. İnşallah 2017'de çok fazla ölüm, acı görmeyiz. 


Bu arada sizin 2016 nasıl geçti?

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Yazıyı derin bir ahhhh çekip okudum...Umarım 2017 senesi hakkımızda hayırlı olur...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende yazarken çok ah çektim. Amin, inşallah ALLAH bizim için en hayırlılarını nasip etsin. :)

      Sil
  2. Allah 2016 senesinde ağladığğım kadar bi daha ağlatmasın dersem özetlemiş olurm uyum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olursun tabii, amin inşallah hiç bir zaman ağlamazsın, ALLAH mutluluk göz yaşı döktürsün. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)