Çoban Yıldızı (Dizi)

Yine klişe bir dizi diye başlayacağımı düşünebilirsiniz ama öyle yazmayacağım. Dizi klişe olsa da işleyişi çok iyiydi. Yer yer dizi de çok kızdım ama bir gerçek var ki ülkemizde de bu yaş olayı evlilikler, şiddet, taciz ve benzeri olaylar çok gündemde. Senarist bir nevi ilk bölümde, ülkemizin sorunlarından bir kaçını işlenmiş. Aslında bu tür diziler ülkemizin sevdiği türde dizilerdir. Bu yüzden dizinin tutacağını düşünüyorum. Fakat reyting işin içine girince çok güçlü dizilerde karşısında olunca nasıl bir reyting alır bilemiyorum. Dizi de her oyuncu diziyi tavan yaptıracak derecede güçlü oyunculardı. Son bir yıldır dikkat ediyorum da eskisi gibi popüler çocukları oynatmak yerine daha çok güçlü, gerçek oyuncuları dizilerde oynatmaya başladılar. Bu da ister istemez dizilerin kalitesini arttırdı. Seyircide orta da oyunculuk gördüğü için dizi seçemez oldu. Bu diziyi de bence kaliteli yapan oyuncular. Oyuncular o kadar iyi oyunculuk sergiliyorlar ki dizinin gerçekçi olmasını sağlamış. Bu yüzden bazı sahnelerde çok sinirlerim bozuldu. Oyuncular da çok iyi oynayınca nefret etme aşamasına geldim. Dizi de bir kaç sahne çok yükselmişti. İlk bölümden aklımda bir çok sahne kaldı ama beni en çok etkileyen sahne, tünelden geçiş sahnesiydi. Resmen Zühre ile bende o tünelden geçtim. Kameraman mı desem, görüntü yönetmeni mi desem, yönetmen mi desem bilemedim o sahneyi öyle bir efsaneleştirmişti ki ağzım açık izledim. Zaten Selin'in oyunculuğu çok iyi birde hepsi bütünleşince muazzam bir sahne olmuştu. Oyunculara baktığımda Şükrü'yü çok yadırgadım. Yani; saçlarının o kadar kısa olması bana garip geldi. Çok farklı görünüyordu. Selin'in şivesi de çok garip geldi. İkisine de alışa bilmem için bir kaç bölüm geçecek gibi görünüyor. Oyuncuların çoğu tanındığı için ve usta oyuncular olduğu için onları eleştirmek haddim değil. Bu yüzden bu yazımda oyuncuların oyunculuklarından bahsetmek istemiyorum. İlk bölüme göre dizi çok akıcıydı, her sahnesi dolu doluydu. Bu yüzden diziyi çok sevdim. Eğer vaktiniz varsa siz de denemelisiniz.

Bu arada yazmadan edemeyeceğim, müzikleri çok güzel dizinin. Kimin emeği varsa vallahi tebrik ederim. On numara müzikler çıkarmış.

Dizi  reytinglerde yayın zamanı, 2. tekrarı ise 29. oldu. 
Çoban Yıldızı

Tür: Dram,Romantik
Senaryo: Gülizar Irmak
Yönetmen: Gül Oğuz
Yapımcı: Gül Oğuz
Yapım: Most Production
Kanal: FOX TV
Gün: Perşembe
Saat: 20.00
Yayın zamanı: 2 Mart 2017
Konu:
Çoban Yıldızı, Niğde’de doğmuş büyümüş, güzeller güzeli Zühre’nin istemediği halde Kapadokya’da yaşayan, bölgenin zengin ve güçlü adamlarından Fikret Karakaya ile evlendirilmek istemesi ile başlar. Zühre, gücü kudreti elinde tutan Fikret Karakaya’nın karısı olmaya mahkum edilir.
Dürüstlüğü, mertliği, değerlerine bağlılığıyla tanınan, yakışıklı taş ustası Seyit, Kapadokya’ya getirilen Zühre’yle bu süreçte karşılaşırlar. Ve bu karşılaşma, dermanı olmayan, tutkulu, büyüleyici bir aşka dönüşür. Ateş ve su kadar birbirlerinden uzak olsalar da, bu aşk onları o kadar yakınlaştırır.
Özgürlükleri sevdalarıdır artık.
Seyit ile Zühre, aşkları önündeki engelleri kaldırma mücadelesine girerler. Ancak aşkları, değdikleri her yeri, herşeyi, yakıp yıkar, küle döndürür. Üstelik karşılarında Fikret Karakaya kadar güçlü bir engel daha vardır.
Çoban Yıldızı, Zühre ve Seyit’in Kapadokya’nın masalsı dünyasında başlayıp, İstanbul’a uzanan, soluk soluğa izlenecek, gerilim dozu yüksek bir aşk hikayesi.

Oyuncular:Şükrü Özyıldız
Selin Şekerci 
Selim Bayraktar 
Menderes Samancılar 
Arif Erkin 
Serhat Özcan 
Aysun Metiner 
Feyza Işık 
Elif Çakman 
Taygun Sungar 
Özlem Çakar 
Neslihan Can
Sahra Şaş

Yorum Gönder

0 Yorumlar