Siyah Beyaz Aşk (Dizi)

Dizi o kadar içine çekti ki beni izlerken not defterime yazdığım yazımı görseniz gülersiniz. Aslında bir fotoğraflayıp paylaşayım diye düşündüm ama sonra boş verdim. Sonuçta kişisel bir yazı değil dizi yazısı yazıyorum.Siyah Beyaz Aşk... Sosyal medya da yayın zamanı çok farklı bir kaç fikir vardı. Her diziye nasip olmaz rengarenk bir etiketi vardı.

Her diziyi beğenmeyen çöp yorumcuları saymazsak oyuncuların anti fanları, beğenenler, gerçekten beğenmeyenler ve isyan edenler olarak dört grupta izleyicisi vardı. Bu gece başka bir dizi vardı onun yerine geldiği için bir kısım kanala bayağı bir saydırırken, bir kısım oyuncu kadrosu ve işleyişin yavaşlığından yakınıyordu. Anti fanlar ise oyunculuğu geçmiş artık fiziksel görünüşlere kadar alçalmış benim nezdimde ucuzlaşmışlardı. Ben her zaman ki gibi işin hakkını veren beğenen taraftayım. Eğri oturup doğru konuşalım şimdi bu iş olmuş. Yiğidi öldürün hakkını yemeyin yok donuk oyunculuklar yok yavaş gibi diziye boşuna pislik atmayalım. Ha reyting konusunda karşısına denk gelen diziler cidden güçlü sonuçlar nasıl olur bilemem ama iş gerçekten emek verilmiş belli.

Birce Akalay'ın dövmeleri harici beni rahatsız eden hiç bir şey bulamadım. Her dizisinde dövmelerinden dem vuruyorum ama cidden rahatsız edici. Polis oluyor dövmesi var, doktor oluyor dövmesi var iki gün sonra tanındığı dizisi gibi bir köy kızı kasaba kızını oynasa yine dövmeleri garip duracak. Birde küçük belirsiz dövmelerde değil koca koca bir ikisini kapamışlar tamam hoşta yine de olanlar göze takılıyor. Yine de dövmeleri oyunculuğunun önüne geçmiyor ve oyuncu her rolünde bir tık daha öteye taşıyor oyunculuğunu. Birce her oynadığı karakter gibi Aslı karakteri ile de bana göre çok bütünleşmişti. Gerek mimikleri, gerek duruşu, gerek ses tonu mükemmeldi.

İbrahim Çelikkol yaşadıkları yüzünden donuk ve duygusuz bir karakteri oynuyordu. Gerçekten odun gibi, robot gibi bir karakter olduğu için rahatsız ediciydi. Fakat İbrahim Çelikkol'da kendini oyunculukta geliştirdiğini bu rol ile ispat etmiş gibiydi. O rahatsız edici duruşu izleyiciye tamamıyla geçiriyordu. Birce ve İbrahim çift olarak da çok yakışmışlardı. Fiziksel olarak uyumlarının yanı sıra dizide ki kimyaları da uyuşmuştu.

Bir kaç çöp yorumlarda oyuncu kadrosunun zayıflığını görmüştüm. Oyuncu kadrosuna baktığım zaman hepsi kendini ispatlamış oyunculardan oluşuyordu. Sanırım magazinsel açıdan çok ön planda olmamaları zayıf oyuncu kategorisinde görmesine sebep olmuştu. Muhammet Uzuner, Arzu Gamze Kılınç, Kadriye Kenter gibi usta oyuncuların yanı sıra kendini ispatlamış Ece Dizdar, Deniz Celiloğlu, Cahit Gök, Uğur Aslan gibi oyunculara zayıf denilmesi pes dedirtti bana. Dizide konuk oyuncu kadrosunda olan Gökhan Soylu'nun ana kadroda olmaması üzücüydü. Dizide farklı bir karakterde onu görebilseydik güzel olurdu. Uğur Aslan ve Birce Akalay bir dizide nişanlılardı. Bu dizi de ağabey ve kardeş olmalarını da acayip garipsedim.

Bunlar harici dizinin müzikleri çok güzeldi. Aksiyon sahneleri müthişti. Kurgu genel olarak güzeldi ama geçmiş ve doktor karışıklığı sahnelerinin kurgusu muazzamdı. Çekim rengi, mekanlar ve açılardan hoşlandım. Konusu biraz klişeye kaçsa da işleyiş yönünden de bence gayet güzeldi.

Aslında bu dizi ilk etapta Tuba Büyüküstün ve Kıvanç Tatlıtuğ'a başka bir yapım aracılığı ile teklif edilmiş ama sonradan iki oyuncu da ret etmişlerdi. Çıkan haberlere göre Tuba fazla erkek dizisi olduğundan, Kıvanç ise ilk bölümlerde kötü bir karakter olduğundan dolayı ret etmiş ve senaryo krizi yaşanmıştı. Gel zaman git zaman D Productions tarafından İbrahim Çelikkol ve Birce Akalay olarak izleyici ile buluştu. Ben bu ikiliyi izlediğim andan itibaren -''İyi ki kabul etmemişler ve İbrahim Çelikkol, Birce Akalay olarak izleyici ile buluşmuş.'' dedim. Kıvanç sarışın olduğundan bu karakter ona gitmezdi Tuba'yı severim ama çok mıymıy bir kadın ve hep aynı karakterlere yakın oynuyor bu karakter onda pot durarmış gibi geliyor. Hani her şerde bir hayır vardır derler ya aynen öyle olmuş. Ben diziyi çok sevdim, eğer denk gelirseniz ya da vaktiniz olursa muhakkak bu diziye bakın.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır. 
Dizi ilk bölümüyle reytinglerde yayın zamanı, 16. sırada, tekrarı ise 27. sırada tamamladı.
SİYAH BEYAZ AŞK

Tür: Dram, Romantik, Aksiyon
Senaryo: Erkan Birgören (7. bölümden itibaren)
(Eylem Canpolat, Sema Ergenekon  6. Bölüme kadar senaristler)
Yönetmen: Yasin Uslu
Yapımcı: Lale Eren, Ayşe E. Durmaz
Yapım: D Productions
Yapım yılı: 2017
Yayın günü: Pazartesi
Yayın saati: 20:00
Yayın kanalı: KANAL D
Başlangıç tarihi: 16 Ekim 2017
Konu: Erkeğin kararmış kalbine, çiçek açtırmaya yemin etmiş bir kadın düşer. Can alan el, hayat veren elle buluşur. Aşk en olmazı oldurur. Çünkü aşk bütün kötülükleri temize çeker, değiştirir, iyileştirir!

Ferhat, peşine düştüğü adamı yaşatmak için bir doktora ihtiyaç duyar. Kendini insanları iyileştirmeye adamış olan doktor Aslı ile yolları bu sebeple kesişir. Hayatta asla yan yana gelemeyecek, siyahla beyaz kadar zıt iki insan. Aslı, zorla alıkonulduğu çiftlikte baskı altında yaralı bir adama hayat vermeye çalışırken görmemesi gereken bir şey görür. İyilik meleği sandığı, Ferhat’ın dayısı Namık’ın aslında bir katil olduğuna tanık olur. Artık Aslı’nın yaşaması imkansızdır. Namık tarafından ölüm fermanı imzalanır. Ferhat tam Aslı’yı öldüreceği sırada ona yaşaması için bir şans tanır. Tek bir şartla… Aslı’nın hayatını değiştirecek bir şartla. Bu “şart” hem Aslı’nın hem de Ferhat’ın hayatını kökünden değiştirecektir.

Oyuncular: 
İbrahim Çelikkol 
Birce Akalay
Muhammet Uzuner
Arzu Gamze Kılınç
Ece Dizdar 
Deniz Celiloğlu 
Cahit Gök 
Uğur Aslan 
Sinem Ünsal
Kadriye Kenter

Yorum Gönder

28 Yorumlar

  1. Ben de bayıldım diziye. Hele jenerik müziği. Ama reyting dolayısıyla kaldırılmasından çok korkuyorum. İnşallah yükselir önümüzdeki haftalar.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, deepden geldim :) takibe aldım sayfanızı banada beklerim sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba hoş geldiniz. En kısa zamanda uğrayacağım. :)

      Sil
  3. Ben bayıldım ilk bölüm sarmamış olabilir ama gittikçe Harika oluyor. Müziği oyunculukları olsun çok beğendim ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet dizi güzelleşiyor birde tam aşk başlasa daha güzel olacak. :)

      Sil
  4. Dizinin kaldırılmak istenmesi gündemiyle ilgili ne düşünüyorsunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konu ile ilgili bir düşüncem yok sadece soru işaretleri var. Bitirilirse yazık olur.

      Sil
  5. Ben diziyi yeni farkettim aslinda herkes wattpad uyarlamasi diyor bence kore dizilerine sarmalarindansa bu cok cok iyi olmus bi de ilk olmus sanirim wattpadte okurkenki heyecani vermisler ins tutar

    YanıtlaSil
  6. Aslında söz kırgın çiçekler ve çukur gibi dizilerden dolayı reyting kıramıyor onun yerine pazar gününe alsalar diziyi reyting kırar

    YanıtlaSil
  7. Dizi çok güzel ...lütfen gününü değiştirin ki reyting kurbanı olmasın

    YanıtlaSil
  8. Azərbaycanda bile çok seviliyor. Harika dizi. Umarim reytinq kurbani olmaz(( yazik olur gerçəkden. Bundan cok daha yersiz filmler reytinqlerde iyi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım olmaz Azerbaycan'da sevildiğini bilmiyordum. :)

      Sil
  9. Dizi superrrrrr aslı ve ferhat çok yakışıyorlar bitmesin nolursunuz devammmmmmmmmmmm 😍

    YanıtlaSil
  10. Sana güveniyor ve diziye başlıyorum canım. Hadi hayırlı ola...

    YanıtlaSil
  11. İbrahim Çelikkol ne yapmış kendine bayıldım. bence de dizi gittikçe kendine bağlıyor. kendi adıma inş. reytinge kurban gitmez ve izlemeye devam ederiz. ben bayıldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evlilik yaradı İbrahim'e. :) Asında çevremize ya da internet üzerinden tanıdıklarımıza önerir reklamını yaparsak bitmez dizi. :)

      Sil
  12. ya bu nasıl bır dızı benı benden aldı uyku uyuyamıyorum lutfen fınal yapmayın yemın ederım kanal D bur daha bu evde ızlenmez eger dızıyı kaldırırlarsa

    YanıtlaSil
  13. diziyi iizlerken aklimdan gecenleri yazmışsın sanki😂uzun zamandır türk dizisi izlemeyen beni fanatikyaptı bu dizi gercekten çok güzel..bölümleri tekrar izleyesim var hatta🙈🙈

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)