Kalk Gidelim (Dizi)

İlk fragmanını gördüğüm andan itibaren ilgimi çeken ve merakla beklediğim dizilerden biri oldu Kalk Gidelim. Yalnız son ana kadar dizinin içeriğine hiç bakmadım. Senaryo kime ait, konusu ne bilmeden bodoslama izlemek istedim. Dizi başladıktan sonra içeriğine baktığımda Baykut Badem, Güliz Kucur, Hazan Toma'nın senarist olduğunu gördüm. Baykut Badem yazar grubunda varsa bu iş olmuştur. Ege dizileri konusunda senarist çok başarılı. Her yazdığı diziyi severek izledim ve muhakkak bu dizinin de güzel olacağını düşündüm.

Fakat bir eksiklikler var gibi geldi. Repliklerde mi sorun yoksa kurgu mu problemli bilemedim. İlk bölüme göre çok yavaş başladığını düşünüyorum. Yine de ilk bölümün günahı olmaz dizi 2 ve 3. bölümde belli olur. Daha sonrasında yönetmenin ismi dikkatimi çekti. Hatice Memiş ismi o kadar tanıdık geliyordu ki hemen araştırmak istedim. 3 tane projesini izlemişim ama çekimlerini pek hatırladığım söylenemez. Bu yüzden ilk defa bir projesini izliyorum gözüyle izledim. Seçilen renk dizinin türüne uygundu. Canlı ve renkli çekimi komedi ve aile türünün sıcaklığını hissettiriyordu.

İlk bölümde Gökhan Tepe dizi de konuk oyuncuydu. Gökhan Tepe severler için farklı bir sürpriz oldu. Ayrıca bir konuk oyuncu daha vardı o da Dr. Halit Yerebakan. İkisini de konuk oyuncu olarak görmek beni mutlu etti. Geneli usta oyunculardan oluştuğu için kadronun haklarında yazmam doğru olmaz ama genç bir iki oyuncu hakkında yazabilirim.

İlk dikkatimi çeken İlayda Aydın oldu. Badegül karakterine can veren İlayda Aydın'ın ilk projesiymiş bu dizi. Pek bir elektrik alamasam da oyunculuğu gözüme batmadı. Sadece birazcık soğuk bir duruşu var mimiklerini doğru kullanamadığını düşündüm. Bu konuda biraz çalışması gerek.

Aynı şekilde Onur Seyit Yaran'da yeni oyunculardan. Sanırım kendisi Best Model birincisiymiş. Mimiklerini güzel kullanıyordu ama İlayda'nın aksine oyunculuğu yapaydı. Yani karakterle bütünleşmediği gerçekçi olmadığı belli oluyordu. Oyun oynadığı belli olduğu içinde yapay bir görüntü oluşturmuştu.

Genç oyunculardan güzelliğiyle gözüme takılan Ece Aydemir oldu. Sanırım daha önce bir filmde oynamış ve onunda ilk dizisi bu diziymiş. Mimikleri, oyunculuğu, ses tonlaması, duruşu ilerde iyi bir oyuncu olacağının kanıtı gibiydi. Şu an da ortalama bir oyunculuğu olsa da zamanla kendini geliştirdiğinde iyi işler çıkaracağını düşünüyorum.

Bu dizi ilk dizisi olan Alican Okumuş'ta dikkatimden kaçmadı. İlk sahnesinde oyunculuğundan çok fiziksel görünüşü dikkatimi çekti. ''-Ne kadar da yakışıklı bir erkek!'' demeden kendimi alamadım. Zaten kendisi tiyatro kökenli bir oyuncuymuş birde okulunu okumuş haliyle diğer genç oyunculara göre daha iyiydi. Normal bir oyuncu düzeyinde olduğu için oyunculuğunu sevdim zamanla karakter oturunca daha yüksek performans göstereceğini düşünüyorum.

Ve son olarak Andrey Stan... Andrey, daha önce bir filmde oynamıştı ama ben o filmi izlemediğim için ilk defa bu dizi ile izleme şansı buldum. İlk bölümde küçücük bir sahnesi olmasına rağmen güzel bir performans sergiledi. Fakat Andrey'in de bu işte çok yol katetmesi gerekiyor. Eğer kendini geliştirirse ilerde iyi oyunculardan biri olacağına eminim.

Genel olarak ilk bölümde eksiklikler olsa da ben diziyi sevdim. Tamamen konu ve karakterler oturunca çok komik bir dizi olacağı belli. Eğer vaktiniz varsa bu diziye bir şans verin.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır. 

Dizi ilk bölümüyle reytinglerde yayın zamanı, 23. sırada, tekrarı ise 52. sırada tamamladı.
KALK GİDELİM

Tür: Aile, Komedi
Senaryo: Baykut Badem, Güliz Kucur, Hazan Toma
Yönetmen: Hatice Memiş 
Yapımcı: Eyüp Üstün
Yapım: STAFF FİLM
Yapım yılı: 2017
Yayın günü: Cumartesi
Yayın saati: 20:00
Yayın kanalı: TRT1
Başlangıç tarihi: 18 Kasım 2017
Konu: Mustafa Ali genç yaşında İstanbul’a gelmiş ve çok zengin olmuştur. Ailesinin karşı koymasına rağmen İstanbullu sosyetik bir güzelle evlenmiştir, üstelik anne-babasının gelin adayı Meryem’i gözü yaşlı ardında bırakarak. Bundan sonra Mustafa Ali işlerini fabrika kuracak kadar büyütüp zenginlik yolunda emin adımlarla yürürken ailesini ve doğup büyüdüğü köyünü ihmal etmiş bir türlü memleketine gidecek zaman yaratamamıştır. Köydeki ailesi Mustafa Ali’nin hayırsızlığından yakına dursunlar, yıllar bir çırpıda geçmiş çocuklar büyürken Mustafa Ali’nin şirketi de büyümüş zirveye çıkmıştır fakat yanlış kararlar Mustafa Ali’nin çöküşünü hızlandırmıştır. Sonunda iflas bayrağını çekmek zorunda kalan Mustafa Ali’nin bu durumu, ne lüks düşkünü karısı Nurcan’a, ne özel üniversiteye bile puanı tutmayan Playboy özentisi oğlu Canberk’e, ne de pamuklar içinde büyümüş kızı Duru’ya anlatmasına imkân yoktur. Mustafa Ali çaresizliğin yol açtığı mecburiyetle, tatile gidiyoruz bahanesiyle ailesini topladığı gibi köyün yolunu tutar ve hikaye başlar.
Oyuncular: 
Ufuk Özkan
Erkan Sever
Ayça Varlıer
Mehtap Bayri
Kerem Kupacı
Fusun Kostak
Yıldız Kültür
Beyazıt Gülercan
Emin Gürsoy
Nalan Okçuoğlu
Kerim Yağcı
Aslı Omağ
İlayda Aydın
Onur Seyit Yaran
Ece Aydemir
Andrey Stan
Alican Okumuş
Can Kıran

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Dizi süper özellikle muhtarın oğlu karekterini canlandırılan oyuncu süper, damat rolünü oynayan kerem kupacı da harika bir kayma değer sağlıyor, dizi bir gün biterse inşallah tutmadığı için değil, keyfe keder biter .

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)