Sen to Chihiro no Kamikakushi (Anime Film)

Acayip ekşınlı macera dolu bir animeydi yaratıkları çok güzel çizmişlerdi.Acayip iyi bir animeydi.Yine yıl ihtibariyle 2001 yapım olması ayrıca  beni kendine çekiverdi. Hep şu yüzü olmayan  Ruhla ilgili resimler gifler görürdüm de o animeye ait oldugunu bilmezdim.Bi çırpıda sıkılmadan izlenebilecek harkulade bir animeydi.Zaten  kazandıgı ödüllerden de anlaşılıyor nasıl  güzel  bir anime oldugu. Birde önemli olan Yönetmen ve Senaristi  Totoro'nunda yönetmeni ve senaristi (mangakarı) aynı kişi  yani bir gece içinde izledigim iki animeninde yönetmeni ve senaristi   Hayao Miyazaki  onun yönettigi animelerin neredeyse hepsi süper oluyor.Bence izlemeyen kalmasın ... Birazcık tanıtalım;



Sen to Chihiro no Kamikakushi (千と千尋の神隠し)
Spirited Away



Yönetmen Hayao Miyazaki
Yapımcı Toshio Suzuki
Yasuyoshi Tokuma
Senarist Hayao Miyazaki
Müzik Joe Hisaishi
Youmi Kimura
Yapım yılı 2001, Japonya
Süre 125 dk
Dil Japonca




Ruhların Kaçışı, orijinal adı Sen to Chihiro no Kamikakushi (Japonca: 千と千尋の神隠し) olan, Hayao Miyazaki tarafından yazılıp yönetilen 2003 yılında 'Uzun Metrajlı En İyi Animasyon Filmi' Oscarı kazanan Studio Ghibli yapımı Japon animasyon(anime) filmidir. Birçok ödül kazanan film aynı zamanda Oscar kazanan ilk animedir.

Konu

Chihiro, kasabasından taşınmış on yaşında küçük bir kızdır. Yeni taşındığı kasabada ise karşılarına ilginç bir yapı çıkar. Her ne kadar bu yapının içine girmek istemese de anne ve babasının peşinden girer. İşte bu ilginç yolculuk böyle başlar. Önceleri terk edilmiş görünen bu yapı geceleri büyük bir canlılık kazanır. Bu yapı ruhların bir tür dinlenme ve temizlenme yeridir. Chihiro sihirli yiyeceklerden yiyen ve domuza dönüşen anne babasını kurtarabilmek için genç Haku'nun yardımı ile oradan kurtulmaya çalışır. Chihiro bu kasabadan kurtulmak ve ailesini domuz olmaktan kurtarmak ister. Bu sırada Haku'yu daha önceden tanıdığını anlar.


Ödüller
YılÖdülKategori
200225. Japon Akademi ÖdülleriEn İyi Film
En İyi Müzik
52. Berlin Uluslararası Film FestivaliAltın Ayı
Cinekid FestivaliCinekid Film Ödülü
15. Avrupa Film ÖdülleriUluslararası Perde Ödülü
Hong Kong Film ÖdülleriEn İyi Asya Filmi
200375. Akademi ÖdülleriEn İyi Animasyon Filmi Akademi Ödülü




Yorum Gönder

0 Yorumlar