Tonari no Totoro (Anime Film)

Dün gece 2 den sonra izledigim anime hakkında yazmazsam olmazdı.Yıllardır masaüstü resmi yaptıgım giflerine resimlerine baktıgım çooook çok eski yapım olan  Komşum Totoro'yu izleme fırsatı buldum.Ne varsa eskilerde var demişler ya izlerken  onu hissettim çok özel bir animeydi. Düşünüyorumda ben dogmadan 1 yıl önce  yapılmış bir anime olması benim için daha da özel bir yere sahip oldu.Karakterler o kadar dogaldı ki sesleri filan  işte gerçek anime bu şimdiki izlediklerimiz de anime mi?İki zamanında  animesini karşılatırdıgımızda eski zamanlarda daha iyiymiş demeden geçemiyor insan.Birazcık tanıtayım ;



Komşum Totoro (となりのトトロ) Tonari No Totoro



Yönetmen Hayao Miyazaki
Yapımcı Toru Hara
Senarist Hayao Miyazaki
Müzik Joe Hisaishi
Dağıtıcı 20th Century Fox
Süre 86 dakika
Dil Japonca





Komşum Totoro, orijinal adı Tonari no Totoro (Japonca: となりのトトロ) olan, Hayao Miyazaki tarafından yazılıp yönetilmiş, 1988 Studio Ghibli yapımı bir Japon animasyon (anime) filmdir. İki kız kardeş ve orman ruhları arasındaki ilişkiyi anlatır. Filmin doğaüstü kahramanı Totoro daha sonra Studio Ghibli'nin maskotu olur.


Konu

Bir üniversite profesörü olan babalarıyla Mei ve Satsuki, bir hastanede tedavi gören annelerine daha yakın olmak için bir köye taşınırlar. Çok geçmeden küçük kardeş Mei orman ruhlarını görmeye başlar ve en sonunda Totoro ile tanışır. İki kız kardeş, annelerinin hastalığı, günlük olaylar Totoro ve çeşitli orman ruhuyla birlikte değişik bir hal almaya başlar.


Totoro

Totoro, Hayao Miyazaki'nin yazıp yönettiği Komşum Totoro filmindeki ayıya benzeyen yaratıktır. Studio Ghibli'ye ait bütün filmler, başlangıcında mavi zemin üzerinde Totoro'nun görünmesiyle başlar. Totoro, Studio Ghibli'nin en bilinen karakteridir, stüdyo ve Hayao Miyazaki'yle özdeşleşmiştir.(Kaynak)




Yorum Gönder

0 Yorumlar