School Beauty's Personal Bodyguard / 2015 (Tayvan)

Ben diğer Asya dizilerinde ikinci defa bir absürt diziye rastladım. Diğeri bir tarihi Çin dizisiydi. Fakat bu o Çin dizisine göre daha absürt geldi. Biraz Japon dizilerini anımsattı. Hatta eğer dil konusunu ayırt edemeseydim. Kesin Japon dizisi bu derdim. Anime'den hallice bu dizi aslında çok saçma ama nedense izlemeye başladığımda beni kendine çekiyor. Bölümlerin kısa olmasından dolayı doyumluk değil tadımlık bir dizi olmuş. Hem çok uzun sürmediğinden sıkmıyor, hemde eğlenceli olduğu için dakikalar içerisinde akıp gidiyor. Eğer ki diğer Asya dizilerine aşinalığınız varsa oyuncu kadrosu genelde tanıdık oyunculardan oluşuyor. Yalnız dizinin bir eksisi var o da biraz belden aşağı esprilerin bulunması. Fakat bence bu diziyi daha komik bir hale getiriyor. O esprilerin belli bir bölümden sonra azalacağını düşünüyorum. Özellikle erkek başrolün olduğu sahnelerde olduğundan kıza duygusal açıdan yaklaşırsa yavaş yavaş bu espriler yok olur gibi geliyor. Dizi çok kısa olduğu için akıcı mı yoksa değil mi pek çözemedim. Göz açıp kapayıncaya kadar bitince insan bir duraksıyor. Diziyi tanımlamam gerekirse dizi çerezlik bir dizi. Oyuncuları daha evvel izlediğim için oyunculuklarının nasıl durduğundan pek emin değilim ama şu anlık güzel gibi görünüyor. İzleyicinin çoğunluğu Cao Xi Yue'nin yüzünü tuhaf bulsa da bence şirin bir kız. Başrol içinde role uygun olmuş. Aslında kızın tipi tuhaf değil ama sanırım burunda bir düzeltme var ve saç renginden dolayı tuhaf görünüyor yoksa ismini nete yazıp baktığınızda çok tatlı bir kız olduğunu göreceksinizdir. Vaktiniz varsa bir deneyin derim.
 School Beauty's Personal Bodyguard 
(校花的貼身高手, Xiao Hua De Tie Shen Gao Shou)

Tür: Aksiyon, Romantik, Komedi, Okul
Yapımcı: Li Yong Xiang
Yönetmen: Wu Jian Xin
Senaryo: Qi Xi Lin
Yapım yılı: 2015
Ülke: Tayvan
Dil: Mandarin
Kanal: iQIYi
Günü: Cumartesi, Pazar
Süresi: 30 Dakika
Bölüm Sayısı: 24
Yayın Tarihi: 30 Nisan 2016 - 16 Temmuz 2016
Konu:
Lin Yi, wushu (Çin savunma sanatı) ustası bir korumadır. Bir gün Lin Yi'nin ustası bir iş olduğunu söyler. Lin Yi başta kabul etmese de işi öğrendikten sonra milyarder iş adamının kızı Chu Meng Yao'yu korumayı kabul eder. Chu Meng Yao okuduğu okulda popüler bir kızdır. Lin Yi ise gizli olarak korumak zorundadır. Bu yüzden Lin Yi, Chu Meng Yao'nun okuduğu okulda okumaya başlar. Başta Chu Meng Yao, Lin Yi'nin sinir bozucu olduğunu düşünse de bir süre sonra ona ısınır ve hisleri yoğunlaşır.

Oyuncular:
Li Chung Lin 
Cao Xi Yue 
Xiang Yi Cheng
Xu Kai Cheng 
Zhang Nei Pao 
Ivy Shao 
Lin Li Jie
Feng Xiao Xia
Claire Lee
Yang Zhen, Zhen 
Liu Guo Shao

Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. tayvan dizilerinin ortak özelliği sürekli belden aşağı espiri yapmaları,bu sebeple izlememeyi tercih ediyorum.Aaron yan ın dizisini bile bırakmışlığım var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kültür farklılığı, aslında tüm uzak doğu dizilerinde böyle. :)

      Sil
  2. yine buna benzer dizi var mı bildiğiniz :)

    YanıtlaSil
  3. Acaba bu dizinin diger sezonlarını nereden izleyebilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef bilmiyorum. Türkçeye çevirisi sadece bu sezon olarak yapıldı. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)