Türk Malı (Dizi)

Sevemedim kara gözlüm. Türk malı dizisinin yayınlandığı zamanlar ara ara izler gülerdim. Diziyi komik yapan bayat espriler değil, oyuncuların performansı ve karakterlerdi. Fakat bu yeni versiyonu zorlama olmuş gibi geldi. Erman Kuzu harici tüm kadro sıfırdan almıştı ki Binnur Kaya, Hazal Şenel, Bekir Aksoy, Melek Baykal, Barış Çelikkol, Sinan Çalışkanoğlu, Devin Özgür Çınar, Osman Sonant'sız bir Türk Malı düşünülemez. Bu oyuncularla çalışmak yerine sıfırdan kadro kurmaları bir nebze anlayabilirim. Oyuncular, başka projededirler ya da kabul etmemişlerdir. Fakat ilk kadroyla uzaktan yakından ilgisi olmayan alakasız bir kadro seçmek niye? O kadar yapmacık durmuş ki Erman Kuzu haricini karakter olarak pek sevmedim. Nergis Kumbasar ve Hasibe Eren'i çok sevdiğim halde Binnur Kaya'nın yerini tutamamışlardı. Ayrıca Burcu Binici ve Anıl İlter diziye hiç uymamışlardı. Buse Narcı çok güzel bir kız ama dizi de pot durmuştu. İlke Korkmaz'ı küçük oyuncu olarak sevdim doğal duruyordu. Bunun haricinde pek bir şey yoktu. Tayfun Güneyer sevdiğim senaristlerden biridir ama neden böyle yazdı bilmiyorum. En son dizisinde efsaneler yaratmıştı. Açıkçası bu diziden de beklentim yüksekti. Fakat olmayınca olmuyor galiba bana ilk Türk Malı'na göre çok soğuk geldi. Bir şeyler eksikti o sıcak, çılgın Kuzu ailesinin etkisi yoktu. Bir izleyici olarak bana geçmedi. Yine de ilk bölümün günahı olmaz diye düşünüyorum. Bu yüzden 2. bölümüne de Tayfun Güneyer için şans vereceğim. Tayfun Güneyer gibi senaristi varsa dizi kısa sürede toparlanır gibi geliyor. Eminim beğenen bir kesim vardır. Bu yüzden reyting konusunda inşallah yüksek reytingler alır. Dizi bana pek hitap etmedi ama siz de bir deneyin derim. Belki sizler çok seversiniz kim bilir. Yolu açık olsun.

Dizi ilk bölümüyle reytinglerde yayın zamanı, 1. sırada, tekrarı ise 5. sırada tamamladı.
TÜRK MALI


Tür: Durum Komedisi
Senaryo: Tayfun Güneyer
Yönetmen: Jale Atabey
Yapımcı: Ali Gündoğdu
Yapım: Süreç Film
Kanal : STAR TV
Günü : Pazar
Yayın Saati : 20.00
Başlangıç tarihi : 28 Mayıs 2017
Konu:
Erman Kuzu, postacılık görevinden zorunlu emekli olduktan sonra, özel halk otobüsü şöförü olarak çalışmaya başlamıştır. Abiye, Erman’ı boşayıp, evden gönderdikten sonra, çocuklarının da kendisine sırt çevirmesinden sonra yalnız başına kalan Erman, küçük bir motel odasında yaşamaya başlamıştır.
Erman’ın bütün kazandığı para, Abiye’ye verdiği nafakaya gidince Erman, dibi vurur, hem evsiz, hem de parasız kalır ve son çare olarak, yıllardır görüşmediği amcasının oğlu, süper marketler zinciri sahibi Eymen Kuzu’nun evine gidip, onda yardım ister.Amca oğlu Eymen, Erman’la pek ilgilenmez, O’na az bir para verip başından savmak ister ama daha sonra Eymen’in de başı belaya girince, evini ve iki çocuğunu Erman’a emanet edip, evden kaçar.Erman, birden bir kendini, çok büyük bir malikanede, çok zengin bir hayatın ortasında buluverir. İşte burdan sonra, Türk Malı dizisinin yeni ve çok renkli karakterleri devreye girer. Evin dadısı Bakiye, kendini çok bilgili ve görgülü sanan, ama aslında dünya cahili bekar bir kadındır. Erman, Bakiye’den daha ilk görüşte bir elektrik alıp, ondan hoşlanır, ama Bakiye, Erman’a asla yüz vermez.Yan evde oturan Bahattin ile Şaduman da, kırk yıllık evli, çok sosyetik ve ünlü bir çifttir. Bahattin, emekli olup evinin erkeği olduktan sonra, evde canı çok sıkıldığı için, sitedeki diğer evlerde çalışan Doğu Avrupalı ve Rus hizmetçilere kafayı takmıştır. Bahattin’in bir numaralı gözdesi de, komşu evin Ukrayna’lı güzel ve seksi hizmetçisi Valeri’dir. Ancak Bahattin, ne zaman Valeri’ye biraz yakınlaşmaya çalışsa, hep karısı Şaduman’a yakalanmaktadır.
Oyuncular:
Şafak Sezer 
Hasibe Eren
Mehmet Ali Erbil 
Nergis Kumbasar 
Anıl İlter 
Burcu Binici 
Buse Narcı 
Gülhan Tekin
Serkan Şengül
Selen Görgüzel Alkan 
İlke Korkmaz
Polina CH


Yorum Gönder

0 Yorumlar