NIVEA BB Krem // 5 in 1 Blemish Balm Hell BB Cream

Bir süredir cilt problemleri ile uğraşıyorum. Sağlık sorunlarım nedeniyle bir madde almak zorunda kaldım. Bu iki gün aldığım madde yüzünden cildimde problemler oldu. Bu yüzden bir süredir makyaj yapmamaya çalışıyordum ama toplum içine girdiğimde cildim yüzünden kötü hissetmemek adına kapatıcı ve benzeri şeyler sürüyordum. Haliyle ertesi gün sivilceler çoğalmış oluyordu.  Cildimle ilgili doktor tedavisinin yanı sıra  kapatıcı yerine alternatifler arıyordum. (Ben ilk defa BB krem kullanıyorum. Daha evvel bir markanın  fondötenini kullanıyordum.  O markanın o  fondöteni ve  başka bir markanın pudrası harici  cildime  kapatıcı adına da hiç bir şey uygulamıyordum. )



Teyzemde  bu durumumdan haberdar olduğu için bana  Nivea'nın BB kremini almış.  Aslında  ben lisedeyken o zamanlar bu BB kremler  piyasa da yoktu.  yine  ergenlikte cildim için doktora gittiğimde reçeteli  bana bu BB kremlerin benzeri  tüp şeklinde olanlarını yazmıştı. gece yatarken  ince tabaka halinde sürüyordum ve güneşe çıkarken.  O zaman  BB krem ( belki de BB kremdi)  benzeri o ilaç çok iyi gelmişti.  Açıkçası yaz günleri de zaten cildim bozuk  fondöten  dogru seçim olmazdı. Bu yüzden hemen denemeli ve keşfetmeliydim. İlk önce krem beklediğim gibi geldi. İlk sıktığımda  BB krem kapatıcı baz kıvamında geldi.  Küçücük bir parça  alıp cildime uygulamaya başladım. Açık ton bir ürün olduğu halde   çok beyaz  olduğum için bir tık  rengimi koyulaştırdığını düşündüm.  Çevremdeki insanlar tam teninin rengi olmuş deseler de  galiba matlaştırdığı için öyle hissettim ya da düşündüm. 
***
İlk deneyimimde sadece BB krem sürerek dışarı çıktım.  Hiç kimsenin cildim de bir ürün olduğunu fark etmemesi çok hoşuma gitti. Ayrıca  daha az terlediğimi ve cildimi güneşten koruduğunu da  fark ettim.  Ben normalde güneşe çıktığım zaman güneş kremi sürsem bile yanak ve burun kısmım kıpkırmızı yanıyor.  Bir kaç gün o şekilde dolaşıyorum. Bu yüzden  b güneşli havalarda pek fazla dışarı çıkmam. Fakat BB kremi sürdüğüm gün dışarı da güneşin altında  olduğum halde  eve geldiğimde  herhangi bir yanma söz konusu olmamıştı. Zaten  terlemeyle birlikte  akma  söz konusu olmadığı içinde benden artı puan aldı. 
 Her BB kremde böyle mi bilmiyorum ama   ürünün diğer hoşuma giden yanı yağ gibi olmaması. Mesela; sadece bol su ile ürün akıp gidiyor. Her hangi bir temizleme  ürünü olmadan ya da sabun kullanmadan  ürünü  sadece bol su ile yıkadığımda   aktı gitti. Aslında aklıma yağmurlu günlerde gelmedi değil. Acaba yağmurlu günlerde ürün  aynı şekilde akar gider mi acaba?   Çok merak ediyorum  yağmurlu günlerde denemek lazım.  Ürünün   ambalajında  eşitler, kapatır, aydınlatır, nemlendirir, korur  yazıyor  ve bu   yazının karşılığını veriyor.  Ayrıca cildime çok iyi  geldi.  Bozuk bir cildim olduğunu yazmıştım   üstte ona da iyi geldi.  Böyle beyaz beyaz virüslü  sivilceler vardı  onları bayağı kuruttu. Samimiyetimle yazıyorum ben üründen memnun kaldım.   Pek fazla  suratımı deney tahtası yapmadığım için  başka bir marka  BB krem kullanıp karşılaştırma yapar mıyım  şu an için bilemiyorum ama   bu ürün kullanmaya ve bittiği zaman tekrar alıp devam etmek istiyorum. Sizlere tavsiye ederim. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar