Çukur (Dizi)

Dizi başlayacağı zaman bilgisayarda bu postu yazmak için paneli açtım ve beklemeye başladım. Dizi başladı ve ben yazıyı bölüm bitene kadar yazamadım. Dizi beni o kadar sardı ki gittim televizyonun yakınına, diziyi yakından yakından izledim. İlk bölümün aşk ağırlıklı olacağının sinyalleri tüm fragmanlarda verilmişti. Bu yüzden yavaş ve sadece aşk odaklı geçeceğini biliyordum. Bana göre dizinin böyle başlaması çok iyi oldu. En azından bir aşkın öncesini izleyerek diziye daha iyi adapte olmamıza temel oluşturdu. Bu yüzden dizinin iyi başladığını düşünüyorum. İzleyici konusunda başta diğer dizilerin özetleri varken şans verenler, İçerde dizisi gibi olacağı beklentisi içinde olanlar, oyuncu hayranları ve direk dizinin konusu için izleyenler olarak bir kaç şekilde ayrıldılar. Dizi sosyal medya da izleyici olarak beğenenler ve öpüşme var diye lanet edenler olarak ikiye ayrıldı. Yine de dizi genel olarak izleyici tarafından beğenildi ve devam edeceğini yazdılar. Hatta benim gibi tekrarını izleyen kesimde hayli fazlaydı.

 İdris karakterinin Cumali, Kahraman, Selim, Yamaç isimlerinde 4 tane oğlu ve eski aşkından bilmediği bir kızı vardı. Cumali karakterinin sadece elini görebildik büyük bir ihtimal ilerleyen bölümlerde o karakteri tanıyacağız. Onun harici diğer karakterlerin hepsini görme fırsatımız oldu. Açıkçası İdris'in oğulları içerisinde ben Kahraman karakterini yani Mustafa Üstündağ'ın oynadığı karakteri beğenmiştim ama onunda ömrü kısa oldu. Aslında Mustafa Üstündağ konuk oyuncu olarak jenerikte geçmedi ama sonra ters köşe olur mu bilmem. Bence diziden erken çıkmamalıydı. Çünkü gerek ses tonu, gerek mimikleri mafya, mafyavari dizilere daha uygun geliyor. 

Kadın oyuncu olarak diziye Dilan Çiçek Deniz seçilmiş ve bence uymuştu da. Ne kadar bir kesim tarafından oyunculuğu yapay bulunsa da ben çok beğeniyorum. Bir önceki dizisi başladığında evet performans yönünden zayıftı ama o dizi de kendini bayağı geliştirdi ve sonuç olarak bir tık daha üste çıktı. Bu diziyle daha fazla kendini pekiştireceğini düşünüyorum. Bana göre ilk bölüme göre gayet iyi bir oyunculuk sergiledi. Karakter ile bütünleşme konusunda bir iki pürüz vardı ama onlarda ilerleyen bölümlerde düzelecektir. 

Aras Bulut İynemli benim gözümde artık usta bir oyuncu olma yolunda ilerleyen bir oyuncu. Oyuncunun doğuştan gelen bir yeteneği olduğu apaçık ortada. Yine bana göre karakter ve oyuncu birbirine uyumlu seçilmişti. Dört dörtlük bir performansı vardı. Hakkında yazabileceğim başka bir şey yok '' muhteşem'' tanımının vücut bulmuş haliydi.

 Öner Erkan'ın karakterinden hiç hoşlanmadım. Yetersiz bir karakterdi ve garip duruyordu. Belki ilerleyen bölümlerde sinsi bir tilki de çıkabilir, güvenemiyorum da ama ilk izlenimden pek hoşlanmadım. Erkan Koçak Köstengil ve Rıza Kocaoğlu başlı başına efsaneler. Ne rol verirlerse versinler hemen elbise gibi o karakteri giyiyorlar. Aras Bulut İynemli gibi, Erkan Koçak Köstengil ve Rıza Kocaoğlu 'da doğuştan yetenekli oyuncularımızdan. Oyuncular içerisinde ilk bölümde Nebil Sayın ve Kubilay Aka'ı fazla görmek isterdim. İçerde'de Coşkun karakteri kilit isim olmuştu. Burada nasıl bir karakter olacak merak ediyorum. Kubilay Aka için şu dörtlüğü paylaşmak istiyorum. 
''Ali Kemal öldü mü,
Issız diğer dizi kaldı mı,
Felek öcün aldı mı,
Şimdi yürek yırtılur. ''

Eğer bu dizide ön plana çıkarsa efsane bir karakter bizi bekliyor gibi duruyor.
 Son olarak Ercan Kesal ve Perihan Savaş kaldı ama onlarda usta oyuncu oldukları için haklarında yazmak haddime düşmez ama diziye konuk oyuncu olarak Bülent Ersoy seçilmişti. Bence dizinin atmosferi ve konusuna göre en doğru seçimdi. Kadın ne söyledi arkadaş tüylerim diken diken oldu. İlk bölüme göre en etkileyici ikinci sahne Bülent Ersoy sahnesiydi. Birinci sahneyi zaten izlediğinizde anlayacaksınızdır.

 İlk bölümden gösteriyor ki dizi ana karakterlerden çok yan karakterleri ön plana çıkaracak. Devler ligi bir bir oyuncu kadrosu olduğu için her birinin ayrı bir özelliği var. Eğer Gökhan Horzum hayal gücünü iyi kullanırsa elinde muhteşem bir kadro var. Bu kadro ile acayip bir iş ortaya çıkarabilir. Her şey onun kalemine kalmış.

İlk bölümde geçiş konusunda problemler olduğunu hissettim (zamanla düzelir) onun haricinde kurgu, çekim rengi, çekim açıları ve seçilen mekanlar çok yerindeydi. Yapımın cebinden bayağı bir para çıktığı çok belli oluyordu. Bu da diziyi farklı bir kaliteye götürmüştü. Ezel ve İçerde dizisinin karışımıymış gibi bir hava veren bu diziyi ben çok beğendim. Şiddetle, mutlaka izlemelisiniz. 
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır. 

Dizi ilk bölümüyle reytinglerde yayın zamanı, 5. sırada, tekrarı ise 22. sırada tamamladı.
ÇUKUR

Tür: Suç, Aksiyon, Dram, Entrika, Romantik
Senaryo: Gökhan Horzum
Yönetmen: Sinan Öztürk, Özgür Sevimli
Yapım: Ay Yapım
Yapımcı: Kerem Çatay, Pelin Diştaş Yaşaroğlu
Yapım yılı: 2017
Yayın günü: Pazartesi
Yayın saati: 20:00
Yayın kanalı: Show TV
Başlangıç tarihi: 23 Ekim 2017
Konu: 
İstanbul’un en belalı mahallerinden Çukur’un kontrolü Koçova ailesinin elindedir. Koçovalıların Çukur’u yönetirken en önemli kuralları da uyuşturucuya asla izin vermemeleridir. Ancak gözünü bu mahalleye dikmiş ve bu yasağı kırmaya hazırlanan yeni bir grubun ortaya çıkması ile mevcut düzen bozulur. Tam Koçovalıları pes ettirdiklerini düşündüklerinde, ailenin küçük oğlu Yamaç yıllar önce bambaşka bir hayat kurmak için arkasında bıraktığı Çukur’a geri dönecek ve yeni bir dönem başlayacaktır. Yamaç yıllar önce Çukur’u ve ailesini arkasında bırakarak yarınını düşünmediği bir hayata dalmıştır. Karşısına en az kendisi kadar hesapsız, yaralı ve tehlikeli ama bir o kadar da güzel bir genç kadın olan Sena çıkınca sonsuz aşkı bulduğuna inanır. “Ölene kadar mutlu” olmak üzere bir araya gelen bu genç çiftin hayatına Çukur’un ve Yamaç’ın ailesinin yeniden girmesi ile hiçbir şey artık hayalini kurdukları gibi olmayacaktır. Yamaç’ın Çukur’daki geleceği ve Sena’nın geçmişi ortak bir hayat kurmalarına izin verecek midir?
Oyuncular: 
Aras Bulut İynemli
Dilan Çiçek Deniz
Ercan Kesal
Perihan Savaş
Mustafa Üstündağ
Öner Erkan
Erkan Koçak Köstengil
Rıza Kocaoğlu
Nebil Sayın
Kubilay Aka

Yorum Gönder

0 Yorumlar