Hayati ve Diğerleri (Dizi)

Sanırım hep seven tarafta olan ben, bu sefer sevmeyen taraftayım. Normalde sevdiğim tür bir dizi ama bir şeyler eksik gibi geldi o sıcak duyguyu alamadım. Bu kadar usta ve iyi oyuncuları bir araya toplayıp böyle bir senaryo çıkması üzücü görünüyor.

Espriler internet ortamında kullanılan artık miadını doldurmuş esprilerden oluşuyordu. En çok senaryoda bunu sevmedim. Bebek konusu fazla uzun işlenmişti bu da sıktı beni. Bunu yanı sıra konu bütünlüğünü yakalayamadım çok hızlı başladı ve ne olduğu tam olarak belli olmayan bir işleyişe hakimdi. Celil Nalçakan, Günay Karacaoğlu, Levent Ülgen için başladığım diziyi onlar kurtarır mı bilmem ama genç oyuncuların uyumunu da sevmedim.

Birde Celil Nalçakan ve Günay Karacaoğlu anne - oğlu canlandırıyordu. Normal hayatlarında Celil Nalçakan 39, Günay Karacaoğlu 46 yaşında oyuncular. Aralarında 7 yaş var ve Celil Nalçakan yaşını gösterirken Günay Karacaoğlu minyon tipli bir kadın olduğu için yaşından genç gösteriyor. Bu yüzden anne oğul yerine abla kardeş gibi bir karakter yazılsaydı daha iyi olurdu. Çünkü Günay Karacaoğlu anne karakteri için fazla pot duruyordu. En sevdiğim karakter Günay Karacaoğlu'nun oynadığı Şükran karakteri olsa da Hayati'nin annesi olmak için fazla genç kalmıştı.

Bunun yanında dizinin teknik özelliklerini sevdim. Çekimi, çekim rengi, mekanları ve geçişleri gayet güzeldi. Oyuncuları tek tek ele aldığımda hepsi gayet güzel bir performans sergilediler. Pot duran hiç bir oyuncu yoktu. Fakat senaryo ve diyaloglar bana hitap etmediği için dizi bu konuda benim için sınıfta kaldı.

Yine de sosyal medyadan takip ettiğim kadarıyla büyük bir kesim diziyi komik bulmuş ve sevmiş. Belki sizler de o seven kesimden olursunuz kim bilir bence bir deneyin...Görüşlerinizi merakla bekliyorum.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır. 

Dizi ilk bölümüyle reytinglerde yayın zamanı, 14. sırada, tekrarı ise 45. sırada tamamladı.

HAYATİ VE DİĞERLERİ

Tür: Aile, Komedi, Polisiye
Senaryo: Onur Özcan, Murat Özsoy
Yönetmen: Metin Balekoğlu
Yapımcı: İrfan Şahin
Yapım: 1441 Productions
Yapım yılı: 2017
Yayın günü: Salı
Yayın saati: 20:00
Yayın kanalı: Kanal D
Başlangıç tarihi: 19 Kasım 2017 ( 2. bölümden itibaren 19 Haziran 2018)
Konu: İdealist, işine aşık bir baş komiser olan Hayati, görev yaptığı sürgün karakolu olan İkircikli Karakolu’nu örnek bir karakol haline getirmeye çalışırken her bölüm yeni bir suç dosyasını kendine has yöntemlerle çözmeye çalışmaktadır. Emri altında çalışan farklı karakterlerdeki polis memurları, seneler sonra karşısına çıkan imkansız aşk ve yakasını bırakmayan talihsizlikler ise Hayati’nin kariyerini riske atacak yeni sorunları beraberinde getirmektedir.
Oyuncular: 
Celil Nalçakan 
Günay Karacaoğlu 
Levent Ülgen 
Bülent Çolak
Bahtiyar Engin 
İbrahim Selim 
Gökhan Kıraç 
Aybike Esin Tumluer 
Edip Tepeli 
Ecem Karavus 
Cankat Aydos 
Cansu Dağdelen 
Özlem Çakar 
Feri Baycu

Yorum Gönder

0 Yorumlar