King is Not Easy / 2017 (Çin)

-spoiler içermez- 
Son günlerde izlediğim 2. çatlak dizi. Tarihi dizi seviyorum ama böyle tarihi diziler daha çok ilgimi çekiyor. Komedi işin içine girdiği an benim için farklı bir albenisi oluyor dizilerin. Bu dizi Kore dizisi Secret Garden'a çok benziyor. Şöyle ki dizi de konu ve işleyiş farklı olsa da ruh değişimi mevcut yani kızın ruhu erkeğin bedenine erkeğin ruhu da kızın bedenine giriyor. Fakat bir durum var ki biri kral diğeri hizmetçi. 

Dizinin komedi kısmı da burada başlıyor zaten. Ben iki oyuncunun uyumunu çok sevdim. Kızdan çok erkeğin oynadığı karakter çok hoş. Gerçekten bir kadın gibi davranması cilvelenmesi çok komik geliyor. Çin dizilerinde dublaj çok kullanılır ama bu dizi de dublaj yok diye biliyorum. 

Oyuncuların kendi seslerini kullanmaları benim için artı bir puandı. Ayrıca dizinin sonunda skeç şekilde günümüze uygun çiftimizin kısa bir parodisi olması farklı bir dizi olmasını sağlamıştı. Başta afişe baktığımda başrol erkeği sevemem gibi geliyordu ama dizi başladıktan sonra en çok onu sevdim. İnce minicik bir adam diziye de çok uymuştu. Sanırım farklı bir oyuncu olsa bu kadar güldürmezdi gibi geliyor. diziye başlamadan önce ilk afişini gördüm sonra bir kaç Youtube videosu ve bu şekilde diziye başlama kararı aldım. Şimdi iyi ki başlamışım diyorum. 

Birde dizinin bölüm süresi çok kısa her bölüm 30 dakika bu da öğrenci kesimi için avantajlı bir durum. Zamanı olmayan öğrenciler bir yarım saat mola verdiklerinde bile izleyebilecekleri bir dizi. Ben her haliyle çok sevdim diziyi. Eğer vaktiniz varsa deneyin derim eminim siz de çok seveceksiniz. Ah! Birde tarihi dizi sevmeyen birileri varsa bu diziyi izleyerek ön yargılarını kırmış olurlar bu da bir dip not olsun.
 
King is not Easy 
(大王不容易, Da Wang Bu Rong Yi, Not Easy to Be King, It's Not Easy Being King)

Tür: Komedi, Fantastik,Tarihi
Kanal: Tecent TV
Ülke: Çin
Bölüm: 20
Bölüm Süresi: 30 Dakika
Yayın günü: Çarşamba, Perşembe, Cuma, Cumartesi
Yapım: 2017
Yayın tarihi: 30 Ağustos 2017- 28 Eylül 2017
Konu:
Da Xi çok iyi bir aşçıdır ve bir hayali vardır; yakışıklı bir koca. Da Xi bir gün alışveriş yaparken Shao Yong adında bir saray muhafızını görür ve ilk görüşte aşık olur. Fakat saray muhafızını bir daha görmesi çok zordur. Bu yüzden saraya hizmetçi olarak giriş yapar ama giriş yapar yapmaz kandırıldığını anlar. Bir gece ay tutulması sırasında Da Xi, saraydan kaçmaya hazırlanırken imparator Ji Man'a yakalanır. Ji Man, Da Xi'yi görür görmez suikastçi sanarak kaçmasına engel olmak ister. O sıra da bir kaza olur ve ruhları değişir. Artık Da Xi bir imparator, Ji Man ise saray hizmetçisidir.

Oyuncular:
 Bai Lu 
Zhang Yi Jie 
Zhao Yi Qin 
Liu En Shang 
Xu Bai Hui 
Dong Hui 
Gao Yu Er 
Ye Ke Er 
A Yi Pa Li 
Yu Xiao Wan 
Peng Si Qi 
Xia Yang 
Hong Yao
Chen Bao Guo 
Jin Han 
Yuan Zi Yun 
Yao Xin Yi 
Tang Meng Jia 
Fang Chu Tong 
Zhao Yan 
Zhang Jing 
Fang Na 
Feng Ge Yang
Ni Jia Rui
Fu Wen Zhe


Yorum Gönder

10 Yorumlar

  1. çerezlik bir dizi hoş bir konusu var ben tamamını izledim bence izlenmeli eğlenceli iyi seyirler......

    YanıtlaSil
  2. karakter değişimleri kaç bölüm sürüyor? dizi boyunca öyle mi kalıyorlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Spoiler veremiyorum maalesef spoiler istemeyen yorumcularıma saygımdan. :)

      Sil
    2. ona göre izlemeye başlıyacaktım :( çince okuyorum artık bir kaç dizi izlemem gerek :D

      Sil
    3. Bence izle, bu dizinin bölüm süresi de kısa. :)

      Sil
    4. Tamamdır teşekkürler :))

      Sil
  3. Tavsiyeniz üzerine diziye başladım ve gerçekten çook beğendim! Uzun zamandan sonra ilk defa bir diziyi izlerken bu kadar güldüm ve eğlendim. Bu arada dediğiniz gibi oyunculuklar gerçekten çok iyi. Oyuncular birbirlerini canlandırırken hiç tuhaf hissetmedim sanki gerçekten başrol kız kralın içinde hapsolmuş gibiydi, kral da kızın içerisine hapsolmuş gibiydi. Tekrardan tavsiye için teşekkürler!

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)