Barakamon (Anime)

Bu animede hayao miyazaki ruhu hissedenler grubu kurmayı düşünüyorum pek yakında.Kime sorsam benim gibi hayao miyazaki ruhunu hissetmiş.Nasıl bir anime bu kadar dogal olabilir? Nasıl bizden bir anime olabilir? Nasıl bu kadar samimi içten olabilir? Peki Satsuki Yoshino böyle manga çizmeyi kimden ögrendi?Pierre Sugiura böyle anime yapmayı nerden ögrendi?Sorusunu hemen hemen her bölümünde sordugum nadir animelerden biri oldu.Normalde anime dedigin dünya ile alakası olmayan böyle hayal dünyası bir şeydir..Günlük hayat der ama günlük hayatta olmayacak şeyler yaşanır fakat bu bildigin tamamiyle saf bir anime.
İzlerken birde ALLAHım nasıl güzel bir çizimi var mangakarın köy çocuklarını yiyebiliyor muyuz?Naru keşke benim olsa sensei şu kızı ısır öpmekten yüzlerinde yara çıksın dedim durdum.Hele bir gözlüklü kızımız var ki animede onun oldugu sahnelerde gülmemek elde değil hayal dünyası o kadar başka ki gerek her şeyi yanlış anlaması gerek otaku oluşuyla diger karakterlerden kendini ayırmış.Bu anime de aşk yok sevgi var.Bu anime de burnu büyük her şeyi ben yaparım diyebilen bir karakterin değişimi var bu anime de samimiyet var yani izlemeniz için bu anime de her şey var.Şimdi yazarken bile içim kıpır kıpır bir an evvel herkesin izlemesini istiyorum.Bana göre izlemeyen çok şey kaçırır ve 2014'ün en iyi animesi olarak hep otakular tarafından 1 numara olarak gösterilen bir anime.Son olarak maalesef animenin 2. sezonu olmayacak gibi duruyor ışık yok fakat yine 12 bölümden oluşan Mijikamon adlı bir serisi var . Anladıgım kadarıyla anime güncelken bölüm öncesi gösterilen 3-4 dakikalık bir seri. Ana seri kadar çok güldügüm bir seri oldu . (Bulamayanlar için izleme linki: Barakamon: Mijikamon ). Bir şeyi sevince çok yazıyorum değil mi uzun uzadıya devam ediyor o yüzden bunun farkına vararak postu kısa tutuyorum.Şimdiden iyi izlemeler.
Barakamon (ばらかもん)

Tür:Komedi,Günlük Hayat
Yönetmen:Masaki Tachibana
Senarist: Pierre Sugiura
Müzik:Kenji Kawai
Stüdyo:Kinema Narenciye
Lisans:Funimation
Yayın Kanalı: NTV , NIB , SUN , HTV , STV ,CTV , MMT , FBS , BS Nittele
Yapım Yılı: 2014
Yayın Tarihi: 6 Temmuz 2014 - 27 Eylül 2014
Bölümler:12 


Konusu:

Seishiu Handa yetenekli ve her zaman başarılı bir yazı ustası olmuştur.Bir gün işler kötüye gitmeye başlamıştır.Üstadı onun kopyala yapıştır iş yaptıgı gerçegini söyler.Handa bunu duydugunda tamamiyle çıldırır ve büyük bir boşluga düşer.Özgün olmadıgının farkına varan Handa git gide dibe batmaya başlar.Bunun üzerine yazı ustası olan babası bu duruma el atar ve Handa'yı hemen bir adaya yollar.Handa ilk defa ailesinin uzagında yaşamaya başlar.Daha evvel köy hayatı yaşamamış bebekler gibi büyüyen Handa için bu olay tecrübe olacaktır.Fakat Handa kendini bulabilecek midir?
Çok fazla karakter oldugu için karakter resimlerini  eklemiyorum.

Sensei -Seishiu Handa: Çok yakışıklı yetenekli bir genç 23 yaşında bir yazı ustası.(calligrapher) Babasının meslegini devam ettirmek isteyen Handa gece gündüz çalışmaktadır. Fakat bir gün üstadının yazısı beğenmemesi sonucunda boşluga düşer.Bunu gören babası Handa'yı gençligimnde kaldıgı adaya birt köye yaşaması için yollar.

Naru Kotoishi: 7 yaşında yaramaz bir kız çocugu.Her an kıpır kıpır ve çok akıllı.Tam bir taklitçi,duydugu ve gördügü şeyleri unutmayıp olur olmadık yerlerde söyleyen ayrıca böcekleri çok seven bir köy çocugudur.Büyük babasıyla yaşamaktadır.Handa Sensei'nin başına bela olmaktadır.

Miwa Yamamura : Ortaokul son sınıf ögrencisi bir genç kızdır.Biraz küstah başa bela bir tipi vardır fakat her zaman için planlayıcı görevini üstlenir.Erkeksi duruşu ve her zaman çocuksu olması nedeniyle zaman zaman Handa Sensei'yi kızdırır.

Tamako Arai:Ortaokul sınıf ögrencisi olan Tamako ileride bir mangakar olmak ister.Fakat yaoi olayına çok karşı bir kız.Tamamiyle bu konularda kapalı ve büyüklerin igrenç oldugunu düşünüyor.Hayal dünyası geniş olan Tamako Handa Sensei'yi çok zorlayacaktır.

Hiroshi Kido:Köy muhtarının oglu olan Hiroshi notları nedeniyle ailesiyle sorun yaşayan bir lise ögrencisidir.Gelecekle ilgili kaygıları vardır.Handa Sensei sayesine büyük değişimler gösterecektir.

Hina Kubota: çok nazlı bir küçük kızdır.Naru'nun en sevdigi arkadaşıdır.Çok duygusal bir yapısı oldugundan sevinse de üzülsede çabuk aglayabilen aglarken dagları devirebilen bir kızdır.

Kentarou Ohama :Küçük kel bir çocuktur.Narunun arkadaşıdır.Naruya karşı küçük küçük hisleri vardır.Yarmaz bir çocuktur.

Akihiko Arai: Tamakonun erkek kardeşidir. Tamako'nun tersi realist ve akıllı bir çocuktur.

Yujiro Kido:Köy muhtarı ve Hiroshi'nin babası.

Ikko Sakamoto: Sigara tiryakisi ve köy okulunda bir ögretmen.

Takao Kawafuji : Handa'nın yakın arkadaşı ve baş menejeri.

Kosuke Kanzaki : 18 yaşında yazı ustası bir çocuk.Handa'yı örnek alıyor .Rol modeli olarak Handayı seçiyor.

Kosaku Kotoishi:Naru'nun büyük babası.

Iwao Yamamura:Miwa'nın sert görünüşlü babası.

Seimei Handa:Handa'nın babası,rol modeli. Çok iyi bir yazı ustası.

Emi Handa :Handa'nın annesi.

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Tavsiyenizi okuyup izledim. Çok güzeldi, bayıldım.Bir animede bu kadar güldüğümü hatırlamıyorum. O yüzden teşekkür etmek istedim size :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim. Bu anime benim için çok özeldir. Diğer tüm animelerden farklı oluşu ayrı bir yer edindirdi. :)

      Sil
  2. aslında ben HQ ouran high school tarzında kısa bi anime arıyorum yardımcı olursan sevinirim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bölüm süresi kısa mı istiyorsunuz yoksa bölüm sayısı mı anlamadım. Eğer aynı animeden bahsediyorsak anime 26 bölüm süresi ise normal anime süresi kısa değil yani ondan anlamadım. ''HQ Ouran High School Host Club'' animesinden bahsediyorsun değil mi?

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)