Manhwa nedir?

Uzak doğuyla alakası olanların sıklıkla duyduğu bir terimdir bu aslında.Fakat hiç duymayanda çoktur.Bende blog not defterime bakarken yazacaklar listemde gözüme çarptı hızlıca bu konu hakkında bilgi verebileceğimi düşündüm.

Basit şekilde açıklamak gerekirse manganın korecede ki adı diyebiliriz.Kore'de ki çizgi romanlarına verilen bir isim.Aslında Kore'de yapılan bir bana sanat türü olduğu halde Japonlar daha etkendir bu alanda da.Manga ile Manhwa arasında pek fark yoktur sadece Kore kültürünü yansıtan çizim ve uslubun yanı sıra soldan sağa okunarak iki terim arasında farklılıklar oluşmuştur.Kısa ve basit şekilde terimi açıklamak istedim umarım anlatabilmişimdir.
^_^

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Merhabalar, bunca zamandır hep anime izliyordum da mangayı yeni keşfettim. Manga nasıl nereden okuyabilirim (çok) uzun mu okuması, anime kadar zevkli mi? Yardimci olabilir misin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okumuyorum ama ''manga oku'' yazdığın zaman Google'a Türkçe çeviren siteler çıkıyor. Ben okuduğum şeyde
      yaprak çevirmeyi seviyorum, birde Klasik Türk Edebiyatı kategorisinde roman okuyorum. O yüzden internet üzerinden herhangi bir şey okumadım ya da çizgi roman şeklinde bir kitap okumadım. Şimdi size ne yazsam yalan olur. Fakat okuyan kesimi takip ettiğim oluyor sosyal hesaplarımdan. Onlar severek okuyorlar. Hatta biri bitmeden birine başladım yazanları bile gördüm. Bu yüzden okumadan bilemezsiniz. :)

      Sil
    2. Anladım teşekkürler

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)