Tavsiye Edebilecegim Kore Dizileri #vol 4

Bütün yıl bu post için sorular sordunuz, ne zaman gelecek, niye yılda bir kez böyle bir post yapıyorsun diye sordunuz.Hatta başka bloglar benim bu nacizane başka bloglara benzememek için tasarladığım öneri postumun aynısını izinsiz bloglarına uyguladılar.Bunun üzerine bu yıl içimden gelmeyerek de olsa sonunda oluşturabildim.Kırgınım,kızgınım,üzgünüm...Bari en azından afişleri benim blogumdan almasalardı iyi olurdu.Yani benim bütün yıl oluşturduğum bu postu onlar 10 dakika da bloglarına aldılar ayıp!Her neyse bütün yıl afişlerini biriktirdiğim özellikle bu post için seçici davranarak izlediğim bin bir emekle uğraşla oluşturduğum postum sizlerle.Umarım sizlere bu postum faydalı olur ve benim severek izlediğim dizileri severek izlersiniz.
Öncelikle bütün postlarım için yazdığım uyarı yazımı  buraya kopyalayım.
Uyarı: 




Benim fikrimi alarak aynı düzende öneri açan arkadaşlar neden kendi stilinizi yaratma geregi duymuyorsunuz üste bir iki cümle yazıp alta afişleri sıralamayı geçtim birde yüzlü yüzlü afişleri de bu post içinden alıyorsunuz.Ben bir afiş için bile en az yarım saat aradım afişlerin arasında seçim yaptım..Bu fikir için bile günlerce uğraştım diğer bloglara göre farklı olsun diye düşündüm fakat siz ne yapıyorsunuz hazır fikir hazır post var nasıl olsa deyip benim günlerce uğraştığım emegimi yarım saatte blogunuza açıyorsunuz.Bu biraz ayıp olmuyor mu? Birazcık özgün bir blog olmaya çalışın kendi fikrinizi tarzınızı yaratın ki okuyucunuzda fark yaratın.





Benim blogumdan aldıgınız herhangi bir fikri herhangi bir afişi herhangi bir düzeni blogunuzda izinsiz kullanıyorsanız hakkım haram olsun. 




Taklitler aslını yaratırmış derler ama ben taklit istemiyorum.Çünkü bu blog benim sizin kopyala yapıştır bloglarınız gibi olsun istemiyorum.Sizin için eğlence ya da iş olan bu blog alemi benim için bir yaşam tarzı ve siz her dakika benim yaşam tarzıma tecavüz ediyorsunuz.



Ha birde benden size bir iyilik daha; bu şekilde post açan arkadaşlar size geçmiş olsun.Zaten en büyük cezayı size Google verecektir.Hep benimle uğraşacak değil ya biraz da Google sizle uğraşsın.Emin olun Google salak değil hemde hiç değil.Lafın kısası ayvayı zaten yemişiniz benim ahıma baştan gerek kalmamış..

İşte Afişlerim,
(Alfabetik sıraya göre sıralanmıştır.)
Angry Mom

Because It's The First Time

Blood

Bubblegum

D-Day

Divorce Lawyer in Love

Dr. Ian

Ex-Girlfriend Club
EXO Next Door


Falling For Innocence

Flatter


Heart to Heart

Hello Monster / Remember You

High Society

Ho Goo’s Love

Hyde Jekyll, Me

Imaginary Cat

In Time With You

Kill Me, Heal Me

Mask

Masked Prosecutor

Mrs. Cop

My Sweet and Bloody Family

Noble, My Love

Oh My Ghost

Oh My Venüs

Orange Marmalade

Perseverance, Goo Hae Ra

Producer

Remember

Reply 1988

Sassy, Go Go

Secret Message

Sensory Couple

She was Pretty

Shine or Go Crazy

Splash Splash Love

Spy

Super Daddy Yul

The Eccentric Daughter-in-Law

The Scholar Who Walks the Night

The Village Achiara's Secret

Warm and Cozy

Yong-Pal

Önerinin devamı için :Tıktık

Yorum Gönder

23 Yorumlar

  1. Teşekkürler ama çok fazla geldi bana :) ancak bir ikisini seyredebilirim. Listenin baştacı ise kill me Heal me :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben dönem olarak güncel izliyorum dizileri, final yapmış dizi izlediğimde beynim eror veriyor haliyle bir dönemde en az 5-6 diziyi aynı anda izleme fırsatım oluyor günlere böldüğümde, ondan listem uzun uzadıya oldu. :3 Kesinlikle!!

      Sil
  2. Yazının çalınmasına üzüldüm. Bu tarz başka bir olayla karşılaşmak istemiyorsan blogunda sağ tuş kullanımını yasaklayan bir ayar var. Onu kullanabilirsin. Böylece kopyala yapıştır yapamazlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef onunda çözümünü bulmuşlar sayfa sayfa bloglar(!) ve bazı forumlarda çözümü var onunda... Bu yüzden koyma gereği duymadım. Çünkü sağ tuş engeli olan blogların bile kopyalandı postları. :(

      Sil
  3. Yazılarının çalınmasının ne kadar can sıkıcı olduğunu tahmin edebiliyorum.Sen o kadar emek ver başkası gelsin alsın.Blog yazmak ne kadar zormuş kendim yazmaya yeltenince anladım.Blog kendi hayal dünyanı dökmedikten sonra ne işe yarar.Senden çalan arkadaşlar acaba mutlu oluyor mu okunma sayısı artınca?Geleyim listene liste çok güzel ellerine sağlık :)Aradan birkaçını izledim ama hepsini izleyecek zamanım olmuyor ne yazık ki.Bende puanlarına bakarak izliyorum.Ama izlemek istediklerimin çoğu listende ,sırayla listendekileri izlesem daha iyi olur sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok sıkıcı maalesef.Mutlu oluyorlardır galiba sonuçta egoları şişiyor. Teşekkür ederim,bence zamanının olmuyorsa güncel dizi izle haftada 2 bölüm geliyor bu da 60 ar dakikadan 120 dakika eder. Hem daha çok dizi izleme şansın olur hemde zaman aramak zorunda kalmazsın. Nasıl istersen öyle yaparsın eğer takıldıgın dizi olursa yaz. İzlediğim dizileri tavsiye ediyorum ben genelde. :3

      Sil
  4. Bakarken fark ettim de listedeki dizilerden sadece Dr. Ian ve Producer dizisini tam izlemişim. Ama Producer ile ilgili konuşacak olursam genel olarak pek beğenilmese ve sıkıcı bulunsa da izlerken ben çok eğlendim. :D Özellikle ilk bölümlerde çocuğun yeni bir ortama girmesi nedeniyle yaşadığı zorluklar ve kpop endüstrisini ucundan da olsa azıcık görmek beni mutlu etti. Zaten bu kpop, variety sektörünün perde arkasını hep merak etmişimdir. Dizi bu yönden pek doyurucu değildi elbette, olamazdı da bunu kabul ediyorum. Yoksa yayından falan kalkardı herhalde. Ama yine de bence izlenilmesi gereken hoş bir diziydi. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu paylaştıgın iyi oldu teşekkürler, çogu kişi o yorumlardan çekiniyorlardı dizi için. :3

      Sil
  5. renklitirtil karar veremedim o kadar çok ki eğlenceli romantik bişey varmı önerebileceğin yardımcı olursan çok sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Oh My Venüs dizisi önerimdir.

      Sil
    2. teşekür ederim bu arada seviliyosun

      Sil
  6. Merhabalar efendim... bir şey sorabilir miyim? Blogunuzu şuan itibariyle keşfetmiş bulunmaktayım ellerinize sağlık çok güzel bir blog yapmışsınız çok beğendim güzel bir emek ürünü olmuş. Sormak istediğim ben 20 yaşındayım hatta yakında 21ime ayak basacağım. Kore dizilerini arkadaşlarımdan hep duyardım ama hiç başlamadım. Ama internet ortamında gördüğüm kadarıyla gençler ergen dediğimiz yaşta insanlar başlıyor izliyor. Hatta bi konu açılmış yaşım geçti artık kore dizilerini izlemek için o aşklı şeyleri izlemek için playful Kiss falan çok çocuksu geliyor artık bana çok büyüksü bir şeyler önerin diye. Bende çok üzüldüm çünkü guzel şeylere benziyor bağımlıları olanlar var ama ben de yaşım mi geçti artık dedim. Onu soracaktım. Sizce başlamak için çok mu geç mi kaldım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar affedersiniz ergen kısmına çok güldüm dizinin ya da türün ergenliği mi olur? O zaman tüm dizi izleyenler ergendir Türk dizilerini izleyen annelerimiz babalarımız da ergendir mantığı bu. Bizim ülkemizde olduğu gibi Kore'de de her türde dizi var sadece lise dizileri değil. Yani Kore gençlik türü ya da anlayacağınız şekilde lise dizilerinden ibaret değildir. Ben 28 yaşındayım hala her türde Kore dizileri izliyorum benden büyük (40-60 yaş arası annelerimizde dahil) hatta annem yaşlarında burada tanıştığım ya da çevremde olan insanlar da izliyor. Yazıyı görmedim ama belki tür olarak farklı türde önerin yazmış da olabilir kişi. Başlamak için geç kalmadınız bilakis Playful Kiss ile Kore dizilerine başlayabilirsiniz dizi Asya ülkelerinde anime den (Japonya) uyarlanmıştır Kore versiyonunu son sıraya koysam da kendimce başarılı bir uyarlamaydı. Eğer illa ki ergen dizisidir! olarak bakarsanız Kill Me, Heal Me dizisi ile başlayın. :)

      Sil
  7. Peki gençlerin aldığı tadı alabilir miyim?

    YanıtlaSil
  8. Hm tamam sağolun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlersen lütfen görüşlerini benimle paylaşın merak ediyorum görüşlerini. :)

      Sil
  9. merhaba bütün önerilerinize baktım ama malesef ki hepsini izledim ve şu an izleyecek bişi bulamıyorum...belki benim gözden ksçırdığğım olmuştur bana öenrebileceğiniz dizler varsa lütfen söyleyin tayvan japon da olabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogumun üst sekmelerinde K- Drama Asya dizi bölümü var oralara tıklarsanız farklı öneriler bulabilirsiniz. :)

      Sil
  10. Bende aynı dertten muzdaribim neredeyse bütün dizileri izledim artık beğenerek izleyeceğim dizi kalmadı resmen öneriniz olurmu acaba ben tam bir helaer hastasıyım 10 kez mi 20 kez mi izledim sayısını unuttum hala daha izliyorum bunun gibi bir dizi daha bulsam neler vermezdim umarım yardımcı olursunuz teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogumun üst bölümünde K- Drama &Film sekmesi var oradan bu 4 olduğu için 5-6-7 postlarıma ulaşabilir dizi seçebilirsiniz. Bir türe ya da diziye takılı kalmanız dogru değil hiç bir dizi de birbirine benzemez şimdi ben size City Hunter dizisini önersem benziyor diye aynı tadı alamazsınız. Bir kere bu takıntıdan bir kurtulmalısınız.
      Lawless Lawyer
      Mr. Sunshine
      Terius Behind Me
      What’s Wrong with Secretary Kim
      dizilerini öneririm.

      Sil
  11. Teşekkürler en doyurucu bilgileri sizden edindim.Seviliyorsunuz.Başarılar.

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)