Tavsiye Edebileceğim Çin Dizileri

Türk izleyicisinde diğer Asya dillerine karşı en büyük ön yargı Mandarin'e oluyor. 
*Kimine göre baş ağrısı.
(Bunu hiç bir zaman çözemeyeceğim çok naif ve sessiz konuşulan, düz bir dil. Aslında dikkatlice dinlediğimizde tepki çıkışları bile kırılacak gibi. Tepki yönünden Tayland, Kore ve Japonya kadar kaba ve rahatsız edici değil.)
*Kimine göre ş ve ç'ler yüzünden rahatsız edici.
(Türkçe'yi bilmeyen kimseler, ş ve ç haflerini (özellikle ç) fazla kullandığımızı söylüyorlar.) 
*Kimine göre Tayvan dizisi izliyor ama dili yüzünden Çin dizisi izleyemiyor. 
(Aynı dili konuşuyor iki ülke.)
**Ve bunun yanında Türk izleyiciyi anlayamayan ve  ironik bulan bir adet renklitirtil. 

Çin dizileri bu ön yargıların etrafında bana göre harcanıyor. Çünkü Çin dizileri kemik olarak güçlü konulara bağlanmış diziler oluyor. Şimdiye kadar çeviri bulan dizilerde saçma bulduğum bir dizi olmadı. Misal şu an çevirisi olan bir tarihi dizi var. Genel konu olarak komedi unsuru işlenmiş, hatta bazı sahnelerde absürdün dibine vurulmuş. O dizi bile bir yerde zeminine baktığımızda güçlü bir konu ile sabitlenmiş. Çin dizileri zaman zaman Tayvan ve Kore dizilerini andırsa daha başka bir havası var. Ben insanların artık şu ön yargı döngüsünden çıkıp şartlandırmadan bu dizilere şans vermelerini istiyorum. Bu yüzden de olabildiğince çevremde ki insanlara diğer Asya dizilerini öneriyorum. Şimdiye kadar da ön yargı ile başladığı halde olumsuz bir dönüş almadım. Bu yüzden eğer sizde önceden kendinizi şartlandırıp izlediyseniz ve sevmediyseniz, birde şartlandırmadan denemenizi tavsiye ederim.




İşte o afişler;



Fifteen Years of Waiting for Migratory Birds Yazımı Okumak İçin Tıklayınız

Love Me If You Dare Yazımı okumak için Tıklayınız

My Amazing Boyfriend Yazımı Okumak İçin Tıklayınız

My Sunshine

Perfect  Couple
The Secret Angel  (Kore ortak yapım) Yazımı Okumak için tıklayınız 
One Line Romance ( Kore ortak yapım)
My Little Princess
Whirlwind Girl 

Whirlwind Girl 2 
Love O2O
Far Away Love

When a Snail Falls in Love
Diamond Lover (Special Cut)

Best Lover

Ice Fantasy

Pretty Li Hui Zhen

Singles Villa

Stay With Me

Le Jun Kai





İzledikçe güncelleyeceğim.

Yorum Gönder

87 Yorumlar

  1. Senin sayfandan aldigim bir iki dizi onerisi vardi baktim yeni diziler bölümlerin birikmesini bekliyorum. Daha once bende cin dizi izlemedim ama on yargili değilim. Sonucta digerleride konusunca anlamiyoruz. Onemli olan alt yazi bence. Birde ben japonlarin sivesini cok seviyorum yaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım severek izlersin, çok haklısın sonuçta anlamıyoruz. Benim ülkelere karşı fanlığım yok ama Japonya'yı ayrı seviyorum. ALLAH nasip eder mi bilmiyorum ama Japonya'ya gidip Osaka ve Kyoto şehirlerini görmeyi çok istiyorum. Kültürleri garip ve uçuk olsa da kültürlerini de çok seviyorum. Hani sorsalar Türkiye'dışında ( ALLAH korusun) hangi ülkede yaşarsın diye düşünmeden Japonya diyebilirim. :)

      Sil
    2. aynen bende seviyorum. o kadar kore dizisi izledim çok seviyprum ama japanlara duyduğum ilgi onlarda yok:) mesela kalkıpta korece öğrenmiyorum ama japoncayı nerde duysam direk kulak kesiliyorum. vede duydugum kelime çok çabuk akılda kalıyor :) etrafımdaki herkes bilir bu huyumu.. japona verecez biz onu derlerdi ama treni kaçırdık :)

      Sil
    3. Hiç belli olmaz belki tren kaçmamıştır. ALLAH'ın kaderi belli olmaz. Bende öyleyim Japonlar ve Japoncaya ayrı bir ilgim var. :D

      Sil
  2. Ben de Çin dizilerini severek izleyenlerdenim hele şu aralar iyice sardım.Aslında Asya dillerinden en müzikal olanı çince şarkılarını bile ayrı seviyorum.Ayrıca şikayet edenler zamanında koreceye nasıl alıştılar? Perfect Couple I şiddetle tavsiye ediyorum çok farklı bir havası var ayrıca kostümler müthiş! Lsitedeki bütün dizler harika tavsiye edilir =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Perfect Couple cidden çok farklı bir dizi ilk defa absürt tarihi dizi izleme şansım oldu. Tavsiyelerim de beni desteklediğin için teşekkür ederim. :)

      Sil
    2. Yukarıda yazıya başlarken demiştin ya Su an izlediğim bir dizi var komik absürtlügün dibine vurmuş onun ismini soyler misin

      Sil
    3. Bahsettiğimiz dizi işte. :) Perfect Couple

      Sil
  3. sence my amazing boyfriend nasıl yani özellikle başrol kız gıcık falan mı yoksa kızda şeytan tüyü var mı :) sevgilerle ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakış açına göre değişir bana sempatik gelen sana itici gelebilir. Bu yüzden bu konuda sadece şunu yazabilirim. '' İlk iki bölümü deneyip kendin karar vermelisin.'' Dizi güzel gidiyor şu an. :)

      Sil
    2. diğerlerinden fırsat bulursam birinci bölüme bakarız artık,ayrıca haklısın bakış açısı değişebilir :)

      Sil
  4. Fifteen Years of Waiting for Migratory Birds'ü görünce hemşehrimi görmüş gibi oldum :)) Ellerine sağlık ^^

    YanıtlaSil
  5. Blogunu dizi önerileri ararken buldum ve bu vesileyle Love Me If You Dare gibi bir güzelliği tatmış oldum! dizi beni aşık etti kendine bu aralar o kadar sıkılmıştırm ki kore dizilerinden iki tayvan dizisinden sonra şöyle bi bakayım dedim. afişi görür görmez dikkatimi çekti (tabi ki bo jin yan!)daha önce çin izlemediğimden tereddütlüydüm ama her bir karakter ayrı şahaneydi ilk bölümden vuruldum! uzuuuuun zamandır bir dkdını bile ilerletmeden izlediğim tek dizi diyebilirim. üç günde bitti sanırsam ama tadı damağımda kaldı hele o son bakışşş! :/ çok teşekkürler renklitırtıl umarım bu derece kaptırabileceğim bir dizi daha bulabilirim, önerilerinize açığım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yardımım dokunduysa ne mutlu bana umarım bulabilirsin dizi. Tayvan ve Tayland dizilerini de tavsiye ederim. Blogumda üstte sekmelerde Asya Dizi&Film bölümü var oradan o ülkelerin önerilerini de görebilirsin. Çok çok yeniyim bu ülkelerde ondan şu an için polisiye türü bir dizi ben izlemedim izlersem elbet öneririm. :)

      Sil
  6. Ji chang wook gördüm sanki 😍😍😍

    YanıtlaSil
  7. Selam the legend of chusen dizisini çevirisini yaparmisiniz şimdiden teşekürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu bana değil Tayvan Drama sitesinin menü kısmında çeviri istekleri bölümüne yazmalısınız. :)

      Sil
  8. merhaba ben çin dizilerini çok seviyorum ama çeviri çok az !!! özellikle dönem dizileri çok güzel ... Sealed With A Kiss,lady and liar,cruel romance,novoland:the castle in the sky, ice fantasy, Summer's Desire,You Are My Sunshine,The Princess Weiyoung,The Girl Wearing Tassel Earrings,The Starry Night, The Starry Sea(devam etmekte) dizilerini tavsiye ederim ...Ve merakla beklediğim ama bir türlü gelmeyen 'Siege in Fog' dizisi ile iyice çinli olup çıktım:D
    not: dizilerin bazılarının çevirisi var, diğerlerini ingilizce izleyebilirsiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öneri için teşekkürler. Çeviri bulmasını istediğin dizileri tayvan-drama.com sitesinin menü kısmında çeviri istekleri bölümü var oradan istek yapabilirsin. Es geçeceklerini sanmıyorum. :)

      Sil
  9. Benim de dizi önerisine ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim. Tarihi çin dizileri seviyorum türkçeye çevrilmiş olup olmaması önemli değil ingilizce altyazılı izleyip beğendiğiniz varsa da yazabilirsiniz.Bir kadının yükseliş hayatını anlatması ( the princess wei young, the empress of chine,the glamorous imperial concubine tarzı) olursa daha iyi olur. Sihir felan da olmazsa iyi olur. Baya bir kriter yazdım ama yardımcı olabilen olursa sevinirim şimdiden teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çin olarak tarihi dizi izlemiyorum maalesef. Fakat yazan olursa yayınlarım önerileri. :)

      Sil
  10. izleyecek dizi arıyordum. Biraz baktım ama adam akıllı öneri veren bir yer bulamadım. Taki burayı bulana kadar. Gerçekten harika :)

    YanıtlaSil
  11. Tavsiyen ile love o20 ye basladım ve tek kelimeyle mükemmeldi. Stressiz ve gözlerimden kalpler fışkırarak izlediğim çok tatlı vir diziydi. Tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlemediysen I Wanna Be Sup'Tar dizisini de denemelisin. :)

      Sil
  12. Novoda the castle of space.Zhang ruo yun oynuyor.Muhteşem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Novoland The Castle in the Sky dizisinden bahsediyorsunuz galiba öneri için teşekkür ederim. :)

      Sil
  13. Makale çok ayrıntılı olmuş. Gerçekten çok kaliteli bir siteniz var düzenli takip edeceğim bundan sonra çok faydalandım yazıdan teşekkürler.

    YanıtlaSil
  14. Çin dizileri gerçekten çok harika Çin dili de çok güzel Asya dillerinin hep çok güzel sadece dikkatli dinlemdigimizde yanls anliyoruz bir süre alt yazılı cince yada diyer Asya ülkelerinin dizi ve filmlerini izlerken insan alısiyor altyazılı izleyince doğal olarak bu söylenen kelimenin ne anlama geldiğini bazen dile getiremesekse hücre ne söylediğini anlayabiliyorum bu yüzden Asya dillerini çok seviyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence çok seviyorum. Tüm Asya dizilerini rahatsız olmadan izleyebilirim. :)

      Sil
  15. Fantastik tarihi romantik çin dizisi önerebilir misin? Eternal love gibi (şeftali ağaçlı olanından bahsediyorum 😂)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çevirisi olan Tarihi dizi çok fazla yok bende pek izlemiyorum ama bu ara favorim King is Not Easy :)

      Sil
  16. legend of nine tails fox.the kings woman.princess agent.fantastik romantik tarihi ortaya karışık arzu edenler zamanı olanlar izlesin ben hepsini takip ediyorum iyi seyirler......

    YanıtlaSil
  17. Ya ben youtube da bir çin dizisdizisi gördüm başrol adam sanki amaydi (kör) onun ismini bulamadım.. bana yardımcı olabilrimisin admin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yan tarafta Sosyal Hesaplarım butonları var oradan herhangi bir sosyal medya hesaplarıma youtube linkini yollarsan yardımcı olurum. Onun harici maalesef yardımcı olamam. Görme engelli olan bir dizi hatırlamıyorum büyük ihtimal dizinin içerisinden parça alınıp yapılmış olabilir, film olabilir, klip olabilir ya da reklam olabilir. Görmeden videoyu yardımcı olamam. :)

      Sil
  18. Merhaba , Princess Agents tarzı dizi önerir misiniz lütfen ? Çin dizilerini hiç bilmiyorum ilk defa bu diziyi izledim ve çok beğendim.Şuan çevirisi devam ediyor bu yüzden henüz bitiremedim.Beklerken onun boşluğunu kapatacak bir dizi arıyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, o diziyi izlemediğim için nasıl bir dizi bilmiyorum ama türü Tarihi sanırım. Sana ''ÇİN'' tarihi dizilerini önereyim.
      Three Lives Three Worlds, Ten Miles of Peach Blossom
      The Eternal Love
      King is Not Easy
      Perfect Couple
      Ice Fantasy
      Novoland The Castle in the Sky

      Sil
    2. Öneriler için teşekkür ederim. Hepsini dikkatle inceleyeceğim :) Princess Agents için ise hangi yönünü beğendiğimi söyleyim belki aklınızda daha net bir profil oluşur. Tarihi olmasından ziyade dövüş sahnelerinden hoşlandım .Özellikle bir köle kadının general olma serüveni ve ajanlık yapması gibi konular beni daha çok cezbetti. Bu söylediğim konularda bir tavsiyeniz olursa çok sevinirim :)

      Sil
    3. Vallahi başka bildiğim dizi yok ama ilk önerdiğim dizi çok tutuldu fazla sevildi bir dene istersen. :)

      Sil
    4. Peki teşekkür ederim deneyeceğim :)

      Sil
  19. keşke kısaca konularını da yazsan, afişe göre diziyi seçmek zor oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diğer bloglar yapıyor. Ben farklı olmak adına boyle yapıyorum, daha özgün olmak adına boyle oluşturuyorum. Fakat izlediğim dizileri uzunca yazıyorum. Blogumun üst sekmesinden ulaşabilirsin. :)

      Sil
  20. bir de listeye cambrian period ı da eklemelisin çok güzel bir dizi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogumun üst bölümünde sekmeler var Asya Dizi&Film sekmesinden tüm önerilerime ulaşabilirsin. Bahsettiğin dizi başka postlarda var. :)

      Sil
  21. merhaba , full house nin çin versiyonu guzele benziyor fakat cevirisi hicbir yerde yok 🙄 o tarz romantik komedi kesin izle diyecegin dizi önerilerin var mi 😊 tayvan tayland dizilerini izlemeyi de seviyorum ve su ara kore dizilerinden sklmis durumdayim oneride bulunursan sevinirim simdiden tesekkurler 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çin versiyonu ülkesinde daha yayınlanmadı diye biliyorum. :) I Wanna Be Sup'Tar (TAYLAND), Moon River (TAYVAN), My Amazing Boyfriend (ÇİN), Kimi wa Petto (JAPONYA) bu dizilerin hepsini öneririm. :) Japon dizisi şu an çeviri olarak güncel gidiyor yalnız güncel dizi olarak izleyebilirsin. Diğerleri final yapmış. :)

      Sil
  22. Ben Çin Dizilerine bayılıyorum,Özellikle fifteen years of waiting for migratory birds dizisine. ❤️ Ilk onunla başladım ve bağımlılık yaptı çok güzel dizileri 😍 Bende Çin'e gitmek gezmek istiyorum, aslında tüm Uzakdoğu'yu gezmek istiyorum İnşallah nasip olur. ❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende o diziye bayılıyorum. Vallahi ben de istiyorum birde Tayvan ve Tayland'ı görmek istiyorum. :)

      Sil
  23. İzlediğim bir klip var hangi diziye ait olduğunu bulamadım. Yardımcı olur musunuz lütfen?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buradan link yollayamazsınız sosyal medya hesaplarımdan mesaj atmalısınız. :)

      Sil
  24. Çin dizi önerisi yapabilirmisiniz legeng of chusen gibi bir çoğunu izledim ama bazılarının tr altyazılı bulamıyorum bildiğiniz site varsa yardımcı olurmusunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben dizileri tayvan-drama sitesinden izliyorum. Zaten postumun sonunda da linki vardı. Bulamıyorsanız çevirisi yapılmamış demektir, çeviri sitelerine istekte bulunabilirsiniz.
      Bildiğim dönem ve tarihi diziler:
      Color of Night
      Cruel Romance
      Ice Fantasy
      King is Not Easy
      Oh! My Emperor (1. ve 2. sezon)
      Perfect Couple
      Princess Agents
      The Eternal Love (1. ve 2. sezon)
      Novoland The Castle in the Sky
      Three Lives Three Worlds Ten Miles of Peach Blossom
      Bildiğim tüm diziler yazdım. Bunlardan başka bilmiyorum. :)

      Sil
    2. Princess agent ile ilgili 2.sezon varmı yok mu baktım da bulamadım sizin bir bilginiz var mı

      Sil
    3. Yok ve yapılırsa da net bir bilgi yok. :)

      Sil
  25. Renklitırtıl şimdiye kadar birçok kore dizisini senin yorumunla izledim. İzleyece dizi aradığımda hep senin yorumlarına bakarak karar verdim. Öncelikle testeşekkür 😊
    Şimdi izlemeyi gerçekten çok istediğim bir Çin dizisi buldum. Çok aradim ama altyazili bulamadim. Belki senin bildigin bir site vardir. Adı Here To Heart...

    Şimdiden teşekkürler 😉

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel düşüncelerin için teşekkür ederim. Çeviri sitelerine istekte bulunmalısın maalesef çevirisi yok dizinin. :)

      Sil
    2. Tamam teşekkür ederim 😊

      Sil
  26. Merhaba .Legends of Swords .Çin dizinin türkçe çevirisi varmı çünkü hiçbir sitede bulamıyorum lütfen bana yardımcı olun izlemeyi sabırsızlıkla bekliyorum teşekürederim ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, o dizinin çevirisi yok çeviri yapan sitelerin istek bölümünden isteyebilirsiniz. :)

      Sil
  27. The Rules Of Love, izlediğim ilk çin dizisi ve en çok beğendiğim dizidir. Tavsiye ediyorum. Ayrıca önyargılı insanların her bir yargısının onların dünyadan kaybettikleri bir yenilik olduğunu unutmayalım♡ Doğru olduğunu bildiğimiz ve inandığımız şeyleri yapalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum için ve öneri için teşekkür ederim.

      Sil
  28. merhaba cruel romance dizisini izlemelimiyim sence. son bölümlere doğru sıkıcılaşıyormu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kişisine göre değişir, herkesin zevkleri farklı. O yüzden bu konu hakkında bir şey yazmayayım. :)

      Sil
    2. Sizinle dizi zevklerimiz çok uyuyor. Aynı yorumları yapıyorux genelde 😌 o yğzden sormak istedim . İzle derseniz başlayacağım 🙈

      Sil
    3. Tamamdır 😌

      Sil
  29. Çin dizilerimi daha iyi sizce kore dizilerimi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni başlayanlar için Kore, yıllardır izleyenler için Asya dizileri. :)

      Sil
    2. Ben biraz izledim ama herkes kore dizilerinin konu ve müzik bakımından çok daha iyi olduğunu söylüyor. Sizinde yazılarınız dikkatimi çektiği için sizden fikir almak istedim

      Sil
    3. Ülkemizde Kore daha çok tanındığı için diğer ülkeleri insanlar pek incelemiyor. Mesela Tayvan daha çok tanınsaydı o zaman Tayvan dizileri daha güzel derlerdi. Bu, bu şekildedir. Aslında inceleseler zaten konu bakımından, işleyiş bakımından birebir aynı olduklarını görürler.(Genelde ülkeler birbirinden uyarlıyor Kore dahil) Müzik konusunda Kore daha sıkı eğitim veriyor, diğer Asya ülkeleri bizim ülke gibi alaylı çıkıyor ama Kore aylarca, yıllarca dans ve müzik eğitimi veriyor. Bu yüzden müzik konusunda daha iyi olabilirler. :) Dizi olarak Tayvan, Tayland, Çin dizilerini izlemenizi tavsiye ederim. Bu şekilde kıyaslama yapabilirsiniz. ''tayvan drama'' sitesinin çevirisi iyi bu üç ülkenin dizilerine oradan bakabilirsiniz.

      Sil
    4. Benim en beğendiğim kore dizisinin orjinal senaryosuda bir çin filmininmiş zaten.

      Sil
  30. Ben Princess Agents dizisini çok beğenmiştim. Herkese tavsiye ederim. Onada bi bakıp siteye koyarsanız çok memnun olurum. Bence hayatımda izlediğim en güzel Çin dizisiydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiye Edebilecegim Çin / Tayvan / Tayland Dizileri serisi var oradan önerilere bakabilirsin. Bu post güncel değil eski tarihli, yazdığınız dizi yeni çevrildi. :)

      Sil
  31. Merhaba liste güzel olmuş. Neredeyse tüm asya ülkelerinden dizi izleyen biri olarak japon dizilerinde bulduğum samimiyeti diğerlerinde bulamadığımı söylemek zorundayım.benim anlamadığım kore ve çin dizilerine gösterilen ilgi neden japonyaya gösterilmiyor. Bu durum beni çok üzüyor 😭😭 Çin dizilerinin çekimleri ve dublajlarını gerçekten rahatsız edici buldum sanırım. Özellikle fantastik diziler hiç inandırıcı gelmiyor. Efektler çok komik oluyor. Konular güzel ama. Ama böyle giderse bence çin dizilerinin popülaritesi koreyi geçer . Sizce ???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Japonya dizilerinin ingilizce alt yazı problemi var ondan kaynaklı bir durum. Yani alt yazı dosyası bulunmuyor bulunsa bile yarım yamalak. Çin dizileri Kore dizilerini geçti şu an da Kore kadar koruyabilir mi bilmiyorum ama çok seviliyor. Aslında sırf Çin dizileri de değil Tayvan ve Tayland dizileri de çok seviliyor. :)

      Sil
  32. Çok güzel öneriler hocam teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, yorum için ben teşekkür ederim. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)