Tavsiye Edebileceğim Tayland Dizileri

2007 yılından bu yana Kore dizileri izlerim. O kadar çok Kore dizisi izledim ki artık bana klişe gelmeye başladı. Birde fazla bilgili olunca konu tekrarı yaptıklarını fark ettim. Bunun yanında son yıllarda Kore hayranı arttıkça bana gelen yorumlar sertleşti. Kişisel bir blog olduğum halde sanki bir işçi ya da genel bir site sahibiymişim gibi davranılmaya başlandı. Bu durum olunca ben arayışa girdim. Farklı bir şeyler olmalıydı. Önce batı dizilerine merak sardım. Fakat batı dizilerinde benim hoşlanmadığım şeyler vardı. Bana uygun türde bir kültür olmadığını düşündüm. 2015 yılı Eylül ayında tam hatırlamıyorum ama büyük bir ihtimal bir arkadaşım tarafından bir site keşfettim.Arkadaşım arayış içerisinde olduğumu bildiği için bana link yolladı.Aslında diğer Asya dizileri  izliyordum ama tek tük izliyordum. Sebebi ise çevirinin geç gelmesinden, pek fazla seçeneğin olmamasından dolayıydı. Neyse bir şans vermek istedim ve yolladığı linki izlemeye başladım. Her zaman için alt yazıya dikkat ederim. Özellikle alt yazı da çevirmen notu yoksa, imla ve noktalama işaretlerine dikkat ediyorsa, Türkçe kelimelere dikkat ediyorsa o çevirmeni tutarım ve onun çevirdiği dizileri izlemeye gayret ederim. 
Yani; çevirmenine göre dizi seçerim. Nitekim bu sitenin de alt yazısı hoşuma gitti.  Alt yazıdan dolayı dur dedim ben izlediğim diziden ekran görüntüsü alayım replik yapayım. Neyse bir iki ekran görüntüsü alırken bir baktım siteye ve alt yazıya alışmışım. Zaman geçtikçe ben sitenin düzenli oluşundan  bir sürü dizi izlemiş oldum. Bu günde ilk başta Tayland olmak üzere izlediğim tüm diziler için Tavsiye postu yazmaya karar verdim. Size tavsiyem öncelikle ön yargılarınızı kenara bırakın. Dil konusunu göz ardı edin. Bir iki bölüm sonra izlediğiniz ülkenin diline alışacaksınızdır. Sonra ise keşfetmekte geç kaldığınız dizileri zevk alarak izleyeceksinizdir.
Uyarı: 
Benim fikrimi alarak aynı düzende öneri açan arkadaşlar neden kendi stilinizi yaratma geregi duymuyorsunuz üste bir iki cümle yazıp alta afişleri sıralamayı geçtim birde yüzlü yüzlü afişleri de bu post içinden alıyorsunuz.Ben bir afiş için bile en az yarım saat aradım afişlerin arasında seçim yaptım..Bu fikir için bile günlerce uğraştım diğer bloglara göre farklı olsun diye düşündüm fakat siz ne yapıyorsunuz hazır fikir hazır post var nasıl olsa deyip benim günlerce uğraştığım emegimi yarım saatte blogunuza açıyorsunuz.Bu biraz ayıp olmuyor mu? Birazcık özgün bir blog olmaya çalışın kendi fikrinizi tarzınızı yaratın ki okuyucunuzda fark yaratın.


Benim blogumdan aldıgınız herhangi bir fikri herhangi bir afişi herhangi bir düzeni blogunuzda izinsiz kullanıyorsanız hakkım haram olsun.


Taklitler aslını yaratırmış derler ama ben taklit istemiyorum.Çünkü bu blog benim sizin kopyala yapıştır bloglarınız gibi olsun istemiyorum.Sizin için eğlence ya da iş olan bu blog alemi benim için bir yaşam tarzı ve siz her dakika benim yaşam tarzıma tecavüz ediyorsunuz.

Ha birde benden size bir iyilik daha; bu şekilde post açan arkadaşlar size geçmiş olsun.Zaten en büyük cezayı size Google verecektir.Hep benimle uğraşacak değil ya biraz da Google sizle uğraşsın.Emin olun Google salak değil hemde hiç değil.Lafın kısası ayvayı zaten yemişiniz benim ahıma baştan gerek kalmamış.. 
İşte o afişler;

I Wanna Be Sup'tar Yazımı Okumak İçin tıklayınız

Devil Lover Yazımı Okumak İçin tıklayınız


Kiss Me Yazımı Okumak için Tıklayınız

Angel Magic Yazımı Okumak İçin Tıklayınız

Cubic Yazımı Okumak İçin Tıklayınız


Oum Ruk Yazımı Okumak İçin Tıklayınız

Love Flight Yazımı Okumak İçin Tıklayınız

Love Started at the Fence Yazımı Okumak İçin Tıklayınız

Roy Leh Sanae Rai Yazımı Okumak İçin Tıklayınız
Two Spirit's Love Yazımı Okumak İçin Tıklayınız

Mia Tuean
Roy Lae Sanae Luang

U-Prince Series: The Handsome Cowboy Yazımı Okumak için tıklayınız
Kiss The Series 
U Prince Series: Gentle Vet / 2016 (Tayland) Yazımı okumak için tıklayınız

U Prince Series: The Lovely Geologist



İzledikçe güncelleyeceğim.

Yorum Gönder

29 Yorumlar

  1. Aradım ama bulamadim acaba bunun tayvan dizileri versiyonunuda yapabilir misiniz veya varsa link atabilir misiniz? Şimdiden teşekkurler ��

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ALLAH nasip ederse önümüzde ki günlerde Çin ve Tayvan dizileri içinde bu şekilde bir post açacağım. Lütfen beni takipte kal. :)

      Sil
    2. ya aynen bende third kamikazenin 21 days diye bir dizisini arıyorum bir türlü türkçesini bulamadım sen hangi diziyi ariyosun

      Sil
    3. Yorumcu 1 dizi aramıyor dizi önerileri arıyordu bir iki gün sonra bunun gibi Çin ve Tayvan dizileri içinde post yazdım. Sana tavsiyem tayvan-drama sitesine gir üstte menü var oradan çeviri istekleri bölümüne istek olarak diziyi yaz eminim değerlendirilecektir. :)

      Sil
  2. Başlığı görünce neden benim aklıma gelmedi diye düşünmüştüm ki sadece 1 tane Tayland dizisi izlediğim geldi aklıma :)) İçlerinde 2 tane merak ettiğim dizi var ama lysden sonra izleyebileceğim :3 Ellerine sağlık ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seni çılgın, izlemelisin hepsi bebeklerim gibidir. :D

      Sil
  3. ne kadar ortak noktamız var :O ben de arayış içindeydim,batıyı senin gibi hoşlanmadığım/kültür falan zaten izleyemedim %98 sevmiyorum.sonra bahsi geçen siteyi tesadüfen gördüm.başladım falan.ben de senin gibi çeviriye önem veriyorum hatta gerekirse ingilizce alt yazısını tercih ediyorum.ne yapıyım ne konuşulduğunu doğru anlamak önemli :) bahsettiğin dizilerden senin en sevdiğin hangisi,niçin? nice güzel yazılara seninle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, çok sevindim. Benim gibi düşünen insanları bulmak çok zor. Bu yüzden bulunca mutlu oluyorum. Çok zor bir soru sordun. Çünkü bir den fazla diziyi eşit oranda sevdim. Öncelikle ben dizilerden ekran görüntüsü alarak replik çıkarıyorum. İzlemekten ve replik almaktan en çok haz aldığım dizi Angel Magic dizisiydi. Dizinin ilk bölümü dehşet bir şekilde itici ve hatta birazda sıkıcı gelmişti bana. Neyse 2. bölüm çevirisi geldi, devam etmek istedim ve dizinin müptelası oldum. Başrol kız çok güzel oynadı, başrol erkek zaten benim en sevdiğim oyunculardan. Bilmiyorum bu yüzden mi ne çok sıcak geldi hikayesi. Zaten afişlerde isminin olduğu yerin yanında ki linkten düşüncelerimi detaylı okuyabilirsin. :)

      Sil
    2. bi bakayım bakalım,teşekkürler ;)

      Sil
  4. Ya yavrum ne insanlar var anlamıyorum.Sen didin uğraş, gelsin hazıra konsun.Elbet ayaklarına dolaşır yavrum.Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah abla ah neler çektim kopyalayan bloglardan. Neyse ki şükür bu ara pek yok gibi inşallah da olmaz. :)

      Sil
  5. Ben de yeni diziler,yeni konular ararken tayland ve tayvan dizilerine hayran oldum. İzlediğim dizilerden bazıları listende de var özellikle u-prince serisi harika. Tekrar tekrar izlerken bile sıkılmıyorum başroller çok iyi. Önermek istediğim bir dizi var: Karn La Krang Neung...Nai Hua Jai umarım beğenirsiniz.

    YanıtlaSil
  6. Tayland dizileri önerilerinizi çok beğendim. Kiss mi dizisine başlamayı düşünüyorum teşekkürler.

    YanıtlaSil
  7. Renkli tirtil bana romantik komedi surukleyici bir kore japon tayland hic farketmez dizi onerebilir misin? Cok baktim bloguna aklima yatan bise bulamadım cok kararsizim.Ama çerezlik olmasin ve dram agirlikli olmasin.gulmek ıstiyorum.Strong women do bong son tarzi birşey olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki,
      Japonya: Kimi Wa Petto [Çeviri güncel]
      Çin: The Love Knot: His Excellency's First Love [Çeviri güncel)
      Tayvan: Bromance (BL değil)
      Tayland: I Wanna Be Sup'tar

      Sil
    2. Bitanesin sen ya:)))Hepsine teker teker bakıcam.Sen harika bi detaysin ya..hoş kal❤❤❤

      Sil
    3. Ha bide seni cok seviyorum

      Sil
    4. Fatmanur :* :*
      Teşekkür ederim. :)

      Sil
  8. Verdiğiniz tüm tayland dizileri birbirinden güzel. Hemen hepsini önceden izlemiştim. Paylaştıklarınız arasında benim favori tayland dizim full house

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel dizi favori dizinizmiş. Bu eski tavsiye listem yenisi de mevcut. Yukarıda ki sekmelerden Asya Dizi&Film sekmesindeki dizilerimi de gözden geçirmenizi tavsiye ederim. :)

      Sil
  9. Renklitirtil öldüm gülmekten cok asabi ve komik tarzda yazmissin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogumda yazarken üslubum, mizacım komik zaten. Demek ki sinirlenince ikisi bir arada olmuş. Güldürebildimse ne mutlu bana. :)

      Sil
  10. bende yeni başladım taylan dizilerine ve acayip sardı beni :) dizi önerisi bakarken sitenizle karşılaştım ve çok sevindim.Eğer izlemediyseniz nacizane tavsiyemdir.
    1- kleun cheevit
    2-la lab salap rang
    3-an evil game a love game son 2 dizideki başroller gerçek hayatta sevgililer ve çok tatlılar urassiya sherbund ve nadech kugimiya çifti bence bayılacaksınız bi izleyin derim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öneri için teşekkür ederim. Hepsini izledim ama başkalarının işine çok yarayacaktır. Blogum umarım yardımcı olmuştur size. :)

      Sil
  11. Merhaba bende baya Tayland dizisi izliyorum bence en iyisi klunet cheewet ve crown princess ilk Dixie kore ( secret love) Dan bile daha iyi selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kluen cheewit ve the crown princess dizilerini bende seviyorum. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)